Abonnementsartikel

"Entreprenad Live" er navnet på en ny svensk entreprenørmesse.

Torsdag 4. september klippes snoren for første gang til en ny entreprenørmesse på svensk grund. "Entreprenad Live", som messen hedder, finder sted 4.-6. september ved Gøteborg på den svenske vestkyst, og den er et nyt, regionalt tiltag hos vores svenske naboer.

Den skal ikke forveksles med "Entreprenad Expo", som løber af stablen 25.-27. september i Borgeby nord for Malmø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Entreprenad Live" er et nyt tiltag med et generelt fokus på bygge- og anlægsbranchen. Det er - som tidligere nævnt - første gang, den skal finde sted, men planen er, at den skal være et regionalt samlested for branchen. I lige år i Gøteborg og i ulige årstal på Ring Knutstorp ikke langt fra Helsingborg.

Alle udstillere og besøgende er velkommen, men der vil være et særligt fokus på anlægsentreprenører. Der vil i løbet af dagene være shows, maskindemonstrationer og interessante oplæg. Målgrupperne spænder over alle fra den administrerende direktør til maskinføreren. De vil blive præsenteret for gravemaskiner, læssemaskiner, teleskoplæssere, redskaber til nedbrydning, kraner, lifte og meget andet.

Usikkerhed om dansk deltagelse

Set med danske briller kan messen være ganske interessant for nye input, hvis man ikke kan vente til Entreprenad Expo senere på måneden eller vores egen E&H, som finder sted i Herning til maj 2015.

Arrangørerne er selv lidt usikre på, hvad de skal forvente.

- Eftersom dette er første gang, Entreprenad Live arrangeres, og det samtidig er første gang, der finder en entreprenrmesse sted i Gøteborg, er det virkelig svært at sige, hvor mange besøgende, der kommer. Men vi tror på, at der kommer mellem 7.000-9.000, siger Hans-Erik Kristensson fra Live Business Media Group Sweden AB, som arrangerer messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er færgeoverfarter fra Danmark direkte til Gøteborg eller til Varberg lidt længere mod syd. Men hvad har arrangørerne gjort sig af tanker om dansk deltagelse?

- Ja, det er et spørgsmål, som jeg ikke havde tænkt på. Entreprenad Live er som udgangspunkt en regional messe. Vi tror, at 80-90 procent af de besøgende kommer højest 2-3 timers kørsel fra Gøteborg. Af den grund tror jeg ikke, der kommer specielt mange besøgende fra Danmark, desværre, siger Hans-Erik Kristensson.

- Det er omstændighederne for messen i år, men hvordan det bliver i fremtiden, ved vi ikke. Alt kan forandres.

Der er gratis adgang for besøgende, og oplæg og parkering er ligeledes gratis.