Abonnementsartikel

Emtelle Scandinavia har udviklet en hårdfør rørtype, der kan lægges uden sand omkring.

De nye kombi rør PE100 RC/PE Protected til drikkevand og spildevand er netop blevet præsenteret af Emtelle Scandinavia på Rørcenterdagene. En miljørigtig og prisstærk løsning, som skabte stor interesse.

- Det er vigtigt for os at udvikle nye produkter, der løser vores kunders udfordringer, fortæller salgsdirektør Jens E. Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De nye kombirør har samme egenskaber som kapperør, men kappen skal ikke tages af. Rørene kan tåle en hård behandling både under transport og montage. Anvendelse af RC, Resistance to Crack, materialet betyder, at rørene kan tage tryk udefra. Det giver den klare fordel, at man kan anvende den opgravede jord i stedet for at lægge sand omkring røret. PE100 RC er mange gange stærkere end PE100, og de nye rør er godkendt efter DS/EN 12201 DK-Vand.

16 km rør i Skjern

Miljøet spiller en stadig større rolle, og de nye kombirør er fremstillet af materialer, der er 100% genanvendelige. Emtelle Scandinavias første større ordre er gået til Ringkøbing Skjern Forsyning, som har projekteret og købt mere end 16 kilometer af denne rørtype til både drikkevand og spildevand.

Leverancerne er begyndt i marts 2015, og Jens E. Kristensen ser optimistisk på markedsmulighederne:

- De danske ledninger er i ret dårlig stand, og der skal bruges mange penge på det her i de kommende år. Så vi ser et marked med et stort potentiale, og på fabrikken i Sønder Felding har vi investeret i en ny produktionslinje, hvor vi kan fremstille rør med en diameter på op til 800 mm. Den linje bliver installeret i de kommende uger, så vi er klar til at gå på markedet med 800 mm rør efter sommerferien. Så store dimensioner bruges fortrinsvis på store anlæg i landets største byer, blandt andet København og Aarhus.

Samlet set har Emtelle nu 11 produktionslinjer under tag på den 6.500 kvadratmeter store fabrik i Sønder Felding, hvor lageret breder sig over yderligere 20.000 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktudvikling er afgørende

- Vi er en del af en koncern, der har over 1.000 ansatte og som foruden i Sønder Felding også har fabrikker i Indien og Skotland. Fiber til telekommunikation er fortsat vores største forretningsområde i Danmark, Norge og Sverige. Men fornyelse er afgørende for vores fremtid, og at vi nu har udviklet en attraktiv løsning til drikkevand og spildevand ses tydeligt af interessen her på Rørcenterdagene, fastslår Jens E. Kristensen.

- Dialogen har været interessant, og rigtig mange har ønsket at få prøver af vores blå kombirør til drikkevand og sorte til spildevand. Nu ser vi frem til at følge op på de mange positive henvendelser.