Abonnementsartikel

Hele 12,1 mia. kr. omsatte Danmarks største entreprenørkoncern i seneste regnskabsår.

Med en omsætningsstigning på 8,2 procent har Per Aarsleff Holding A/S positioneret sin førerposition blandt de tunge entreprenører i Danmark. Omsætningen landede i seneste forskudte regnskabsår på 12,108 milliader kroner mod 11,188 milliarder året før.

Driftsresultatet fulgte pænt med op med en stigning fra 380 millioner kroner til 475 millioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlæg & Byggeri

EBIT-resultatet er højere end forventet. Resultatet er positivt påvirket af det høje aktivitetsniveau med god fremdrift på de tre større havneprojekter i Hanstholm, Rønne og Frederikshavn.

Rørteknik

EBIT-resultatet er som forventet. Norge og Tyskland bidrager med resultater, som er højere end forventet. Resultaterne i Danmark og Sverige er lavere end forventet og skyldes, at der er indgået længerevarende rammeaftaler, hvor indekseringen ikke i tilstrækkelig grad kompenserer for de stigende råvarepriser.

Fundering

EBIT-resultatet er lavere end forventet. Resultatet af aktiviteterne i Danmark er samlet set under forventningerne og skyldes en lav kapacitetsudnyttelse inden for funderingsentreprenør-forretningen i første halvdel af regnskabsåret. Sverige og Polen er inde i en positiv udvikling, mens resultatet i Tyskland er utilfredsstillende, og selskabet er tabsgivende.

Ordrebeholdning

Selskabets ordrebeholdning udgør 16.601 mio. (30. september 2017: 9.466 mio.), hvoraf 7.775 mio. forventes udført i regnskabsåret 2018/19. Årets ordreindgang udgør 19.243 mio.

For det kommende regnskabsår forventes et EBIT på 530 mio. og et omsætningsniveau cirka 5 % højere end i 2017/18. Investeringerne i materielle aktiver forventes at være cirka 440 mio. mod 388 mio. sidste regnskabsår.