Abonnementsartikel

Med et maksimum på 18 meter i bredden går Vögele en størrelse op med asfaltudlæggeren. Men det er langt fra den eneste nyhed på Bauma fra de tyske asfaltspecialister i Wirtgen Group.

Wirtgen Group rykker ind på Bauma med nyheder på stort set hele paletten af maskinmærker.

Tyskerne, der i godt et års tid har været en del af koncernen bag John Deere, Deere & Company, vil på deres 13.000 kvadratmeter udstillingsområde vise ikke færre end 120 enheder frem. Foruden maskinerne fra Wirtgen, vil standen også indeholde grej fra Vögele, Hamm, Kleemann og Bennighoven. Derudover er det første gang, Wirtgen har fælles stand med John Deere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Wirtgen Group præsenterer maskiner fra alle koncernens mærker, ligesom John Deere også er at finde på den 13.000 kvadratmeter store stand. Pressefoto.

Koncernens slogan til årets Bauma er Smarte synergier og innovationer. De smarte synergier skulle ligge i, at Wirtgen Groups maskinprogram dækker over den fulde proces for vejanlæg - fra komprimeringsmaskiner over udlægger til asfaltanlæg.

Selvom standen er stor, har man forsøgt at give et overblik over de mange enheder. Bogstaveligt talt. En gangbro fem meter over jorden skal give gæsterne mulighed for at se det hele lidt fra oven. Samtidigt vil man kunne bruge gangbroen til at komme rundt på hele standen til de forskellige maskinmærker.

Nyt flagskib for udlæggere

Selve Wirtgen lover nyheder inden for alle deres produktkategorier. Det dækker blandt andet over koldfræsere og bindemiddeludlæggere.

En spritny asfaltudlægger fra Vögele bliver vist frem. Den bliver kaldt deres nye flagskib. Modellen hedder Super 3000-3i og bliver den største i deres produktprogram.

Udlæggeren får følgeskab af to nye strygejern. De hedder henholdsvis SB 300 og SB 350. Via den største, SB 350 fixed-width strygejern, kan den udlægge asfalt i op til 18 meters bredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
SB 300 passer også til mindre udlægggere, mens SB 350 udelukkende er designet til den nye, store udlægger. Pressefoto.

350'eren er specialudviklet til den nye udlægger, mens SB 300 også kan bruges til flere mindre udlæggere.

Vögele har dog haft travlt i udviklingsafdelingen. Ud over flagskibet præsenterer de også fire mindre asfaltudlæggere for første gang.

Endeligt har Vögele også et nyt stykke software med. Det hedder Witos Paving Docu.

rich-media-5
Det nye program Witos indsamler en række data, som virksomhederne kan bruge i deres dokumentation af arbejdet. Pressefoto.

Det indsamler data fra maskinerne og arbejdet, og programmet kan betjenes på telefonen. Dét og meget andet dokumentation i forbindelse med arbejdet og for eksempel leverancer, bliver automatisk indsamlet i en rapport, der kan sendes til kontoret, når arbejdsdagen er ovre.

Store løfter

Fra Hamm lover man at præsentere "fremtiden for komprimering". Om Hamm lever op til det store løfte, må nok være op til den enkelte at vurdere til Bauma. Men Hamm byder på nye statiske valsetog i HP-serien samt andet til både jord- og asfaltarbejde.

rich-media-7
Maskinerne i den nye HP-serie fra Hamm går fra 8-28 ton. Pressefoto.