Abonnementsartikel

I den lille by Vadum ved Aalborg har en stribe huse slået revner, da entreprenør har gjort klar til at lave kloakseparering.

Der skal laves kloakseparering på mere end 2000 kilometer rørnet i Aalborg Kommune. Vadum, nordvest for Nørresundby, er blandt de berørte områder. I sidste uge nåede gravearbejdet frem til Ellehammersvej i byen. Det har givet skader på flere af husene på vejen, skriver TV2 Nord.

Skaderne skulle være sket i forbindelse med, at entreprenøren har banket jernsveller i jorden, for netop at beskytte de omkringliggende huse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fire huse er ramt af revneskader på husene. Regionalstationen har talt med en af de berørte beboere. Pia Tange har konstateret en revne indvendigt over en dør, ligesom noget stuk er beskadiget.

- Jamen, én ting er det kosmetiske, som er rigtig ærgerligt, det andet er følgevirkningerne. Hvad bliver konsekvenserne af det her, siger hun til TV2 Nord.

Grænseværdier skruet ned

Husene på Ellehammersvej står tæt og er gamle. Derfor har man skruet ned for det normalt tilladte rystelsesniveau - fra fem til tre millimeter pr. sekund.

- Når vi ser på de tal og den dokumentation, har de (entreprenøren, red.) respekteret de krav, der er, og har klart holdt sig inden for det felt, de skal holde sig indenfor, siger Bo Laden til mediet. Han er vicedirektør hos Aalborg Forsynings Vanddivision.

Belinda Ellen Hansen, som også er beboer i et af de ramte huse, forsøgte hun at få arbejdet stoppet, da hun opdagede skaderne. Uden held.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både Aalborg Forsyning og beboerne har kontaktet deres forsikringsselskaber, og desuden har beboerne også sat en advokat på sagen.

Hvis man udfører et stykke anlægsarbejde og påfører andres ejendomme skade, skal der placeres et ansvar, og man skal finde kompensation for de skader, der er påført, siger Mads Wilkens, advokat og partner hos HjulmandKaptain, til TV2 Nord.