Abonnementsartikel

Dansk net-auktion sælger historiske Caterpillar dozere fra 1951.

De er næppe klar til fremtidens emissionskrav, ligesom hverken komfort eller elektroniske features får særlig høj score, når det kommer til bedømmelsen af et par gamle dozere fra caterpillar, som lige nu er til salg på auktion i Danmark.

Til gengæld har de 69 år gamle maskiner - D7 og D8 - noget nostalgisk over sig. De blev dengang importeret og solgt af den samme familie, som i dag står bag auktionsvirksomheden Fymasauctions.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er os en glæde, at fortælle historien om et par særlige maskiner, der nu igen er til salg her i familien. De to maskiner blev importeret som nye i 1951 og solgt af min farfar Even Ibsen senior (Langreuters A/S). De to maskiner har blandt andet kørt på Thule luftbasen i Grønland, er i fin driftsklar stand og har ifølge nuværende ejer kun kørt henholdsvis 2.500 og 4.500 timer, fortæller Even Ibsen, grundlægger af www.FymasAuctions.dk.

rich-media-2
Det var Even Ibsens farfar, der i 1951 importerede og videresolgte de to maskiner.

Han fortæller videre, at Fymas ApS blev grundlagt i 1974 og er en familiedrevet virksomhed.

- Vores hjemsted er Danmark, men 50 procent af auktionssalget går til eksport. Vi har igennem årene opbygget en stor kundekreds i Danmark og udlandet, som vi nu kan servicere endnu bedre efter lanceringen af vores net-auktion, siger han.