Abonnementsartikel

Der er behov for flere dygtige mekanikere til entreprenørmaskiner. Derfor efterlyser uddannelsen og branchen unge mennesker, for hvem køretøjerne og maskinerne ikke kan blive store nok.

Vi ser dem overalt på landets byggepladser: Gravemaskiner, bæltetraktorer, kraner og personlifte. Men dygtige mekanikere til at vedligeholde og efterse dem, er der for få af i Danmark. Derfor er dygtige entreprenørmaskinmekanikere i høj kurs i landets bygge- og anlægsvirksomheder, da kun omkring 40 personer bliver uddannet om året. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Det er ikke nok til at dække behovet på landsplan. Så hvis man er nysgerrig på mekanik, computere og hydraulik og er åbne for at reparere andet end biler, skal man vende blikket imod de store køretøjer og maskiner, som står ude på byggepladserne, siger Robert Pajor fra Materielsektionen i Dansk Byggeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skole i Nordjylland

Uddannelsen udbydes i Aars, syd for Aalborg, hvor man begynder på et grundforløb på 20 uger. Men på hovedforløbet, som tager tre et halvt år, foregår langt den største del af uddannelsen som lærling i en virksomhed.

- Man skal blot tilbage på skolen i Nordjylland i syv gange fem uger. I de uger har man mulighed for at bo på et skolehjem med eget værelse og god forplejning. Vi har folk helt fra Grønland, Bornholm og København på uddannelsen. Og med en entreprenørmaskinmekanikeruddannelse har de unge rigtig gode muligheder for at få et attraktivt job over hele landet, siger Asger Andersen, praktikcenterleder på Erhvervsskolerne i Aars, der i samme åndedrag tilbyder virksomhederne hjælp til at blive godkendt til at uddanne entreprenørmaskinmekanikere.