Abonnementsartikel

M-TEC Holding, moderselskabet til Trackunit A/S, har fået nye ejere.

Trackunit A/S er på globalt plan en af de førende udbydere af telematikudstyr og software til maskiner og køretøjer. Deres flådestyringsløsninger er blandt andet at finde i flere entreprenørmaskiner herhjemme, og succesen går også langt ud over de danske grænser.

Virksomheden har et tæt samarbejde med flere maskinmærker, og sidste efterår indledte de et strategisk samarbejde med den amerikanske koncern LoJack Corporation. Amerikanerne er en af de førende leverandører af avancerede flådestyringsløsninger og tyverisikring af køretøjer i USA, og samarbejde åbnede op for en direkte adgang til det amerikanske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overtagelse

Den succes er blevet bemærket i investeringskredse, og det har nu ført til konkret handling. Således har Goldman Sachs Merchant Banking Division og GRO Capital købt M-Tec Holding, der er moderselskabet til Trackunit, fra selskabets grundlæggere, Svend M. Hansen og Jesper Fjeldsø.

- Over de seneste år har Trackunit oplevet betydelig vækst og er i dag positioneret, som én af de førende udbydere af flådestyringsløsninger til specielt maskinsegmentet. Selskabets ledelse ser frem til det nye ejerskab og vurderer, at Goldman Sachs' og GRO Capital's komptetencer vil være meget værdifulde for virksomhedens fremtidige vækst. Vi vil bibeholde vores fokus på innovative og værdiskabende produkter og services til maskinproducenter, udlejningsvirksomheder, entreprenører og andre kunder, siger Jørgen Raguse, adm. direktør for Trackunit.

Hos amerikanske Goldman Sachs er der naturligt tilfredshed med handlen.

- Vi mener at Trackunit er velpositioneret til at fortsætte sin imponerende vækst på baggrund af markedsledende services med betydelig værdiskabelse for kunderne. Vi ser betydelig global vækst og markedspotentiale og ser frem til vores partnerskab med GRO Capital og ledelsen i Trackunit for at supportere selskabets fortsatte vækst, udtaler Michael Specht Bruun, Managing Director i Goldman Sachs Merchant Banking Division.

Opnå fulde potentiale

- Vi er meget imponerede over grundlæggerne og ledelsen, som har skabt en markedsleder indenfor telematik. Trackunit er et teknologidrevet selskab med en proprietær softwareplatform i det hurtigt voksende marked for maskin- og køretøjer flådestyring. Vi ser frem til at supportere selskabet i, at opnå sit fulde potentiale under vores fælles ejerskab med Goldman Sachs Merchant Banking Division, siger Lars Dybkjær, Managing Partner, GRO Capital.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig afslutning af transaktionen er betinget af de nødvendige godkendelser fra myndigheder. Købsprisen er ikke offentliggjort.