Abonnementsartikel

Erenfred Pedersen A/S har fire nyheder med i deres program til Kloakmessen.

Erenfred Pedersen A/S er at finde blandt udstillere til Kloakmessen 2016, og de medbringer et bredt produktprogram til kloakbranchen. På firmaets stand vil der være alt fra rørballoner og regntøj over mejselhamre og lasere til dykpumper, kapsave og stampere.

Blandt de mange produkter finder man også en kvartet af nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vakuumløft og laser

For det første præsenterer Erenfred Pedersen A/S deres seneste agentur i form af vakuumløfterne fra danske Al-Vac. Som MASKINteknik fortalte i december er Erenfred Pedersen blevet eneforhandlere, og de medbringer det sidste nye produkt fra Al-Vac Construction på Kloakmessen.

Der er tale om vakuumløfteren Handyman Jet, der kan suge ældre såvel som nye og porøse fortovsfliser. Vakuumløfteren er ifølge forhandleren nem at betjene og har en lav egenvægt. Den kan endda kombineres med en gravemaskine.

Mangler man en laser, bør man kigge på Topcon RL200-2S. Navnet dækker over en 2-faldslaser, som kan benyttes over arbejdsdistancer op til 1100 meter, og bringer den samme nøjagtighed overalt uanset terræn. RL-200 2S giver maskinoperatøren et værktøj til at indstille de ønskede tværfald og elevationsværdier op til 25 procent fra førersædet, hvilket forbedrer produktivitet og dermed effektiviteten markant.

Dumper og stamper

I den større ende finder man larvebåndsdumperen EPAC LD800. Den er udstyret med selvlæsserskovl og har en stærk opbygning, hvilket gør den interessant for anlægsgartnere, entreprenører, kloakmestre, m.fl.

Med en lasteevne på 800 kilo er LD800 let at manøvre, hvor den ligeledes kommer let frem i alt terræn. Som standard er larvebåndsdumperen udstyret med en undervogn med hydrostatisk transmission styret af manuelle håndtag. Dertil har larvebåndsdumperen gummibælter og er også udstyret med et ståbræt til føreren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stamperen model LT5005 fra Atlas Copco, som kom på markedet i udgangen af 2014, præsenteres også som en nyhed, da den er seneste udspil på stamperfronten fra Atlas Copco. Den er konstrueret til at arbejde i trænge og pakkede områder samt tæt op af stolper, vægge og andre forhindringer. Den er meget vibrationsfri og dermed ikke udmattende at gå med over en længere periode.