Abonnementsartikel

Den danske forhandler Jamas A/S er klar på messen til at præsentere de nye maskiner.

Doosan har i løbet af de seneste 12 måneder sendt flere Stage IV modeller på markedet, og til Bauma kommer der endnu en. Det drejer sig om den 15 tons store Doosan DX140LCR-5 med kort bagende. Det er en maskine, som ifølge producenten tilbyder øget præstation, holdbarhed og bedre brændstoføkonomi.

Maskinen er forsynet med en Perkins 1204F motor, som yder 85,9 kW/115,3 HK ved 2000 o/min. Den efterlever Stage IV emissionskravene uden dieselpartikelfilter (DPF) ved at anvende EGR, hvor udstødningsgassen recirkuleres, samt DOC katalysator.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brændstofforbruget er sænket med 10 procent sammenlignet med tidligere generationer. Forbruget kan aflæses direkte på et panel i kabinen, og motoren kan indstilles til at slukke automatisk, når maskinen står i tomgang.

Dansk møde

Er man mere til hjulgravere, er der også nyt material i form af den nye knap seks tons tunge DX57W-5. Den efterlever Stage 3B emissionskravene med sin motor, der yder 42,5 kW/52,3 HK.

Den fircylindrede motor benytter ligeledes EGR og DOC, og heller ikke i denne nye model er der DPF. Fabrikstests har påvist en 15 procent forbedret brændstofeffektivitet, afhængigt af arbejdsopgaverne.

Et nyt designet førerhus giver føreren mere plads, og med grupperinger af visse arbejdsfunktioner er der også tænkt på ergonomien. Monitoren er maskinens hjerne, og det er blandt andet her, at olietryk og -flow til redskaberne kan justeres fra. Den maksimale gravedybde er knap 3,8 meter og rækkevidden er 6,4 meter.

Foruden de nævnte maskiner er der mange flere nyheder i form af gravemaskiner og læssemaskiner i flere størrelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den danske Doosan-forhandler, Jamas A/S, vil også være til stede på standen hele ugen og byder gerne på en forfriskning og en maskinsnak, lyder budskabet fra Kim Damgaard, salgschef i Jamas.