Abonnementsartikel

Nedrivningsfirmaet J. Jensen lancerede tidligere på året et nyt priskoncept. Nu har virksomheden afleveret den første opgave, udført med fast pris på miljøsanering og nedrivning uden et eneste stykke ekstraarbejde.

En 22.000 kvadratmeter grund i Københavns Sydhavn er gennem et års tid blevet omdannet fra at huse et Metro-varehus til klargøring af et nyt, stort boligområde. Nedrivningsentreprisen har virksomheden J. Jensen stået bag.

Arbejdet har bl.a. omfattet en total kortlægning af bygningerne, arbejds- og metodebeskrivelser samt selve den omfattende miljøsanering af blandt andet asbest, PCB og bly, den totale nedrivning og den efterfølgende grovplanering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opgaven på Sluseholmen er den første fastprisopgave, J. Jensen har afleveret, siden nedrivningsfirmaet tidligere på året lancerede faste priser på miljøsanering og nedrivning for alle kunder. Fastpris-arbejdet betyder, at der ikke er udført et eneste stykke ekstraarbejde, ligesom bygherre fra start har vidst nøjagtig, hvad det koster at miljøsanere og nedrive bygningerne.

Der er en tendens til, at regningerne simpelthen løber løbsk. Årsagen er ofte for dårlig planlægning, og så er der kun én til at betale for det ekstra arbejde og ventetiden i sidste ende - nemlig kunden, og det er uholdbart.

Indehaver Jens Jensen

J. Jensen

- Ingen nedrivning bør ske uden planlægning. Kommuner og private virksomheder bruger mange penge, og ofte for mange, når udtjente bygninger skal fjernes. Der er en tendens til, at regningerne simpelthen løber løbsk. Årsagen er ofte for dårlig planlægning, og så er der kun én til at betale for det ekstra arbejde og ventetiden i sidste ende - nemlig kunden, og det er uholdbart. Vi ser tydeligt, at der er kommet styr på miljøkravene takket været en reguleret lovgivning og god kontrol fra kommunerne til gavn for alle. Men af og til oplever vi stadigvæk, at der ikke altid er styr på processerne tidligt nok. For os, som nedrivere, er det ekstremt vigtigt, at vi er med fra start, så vi med en solid screening og kortlægning kan sikre, at projektet ikke løber ind i uforudsete og ubehagelige overraskelser undervejs, der fører til en dominoeffekt af forsinkelser, siger indehaver, siger Jens Jensen.

Ny tilgang til nedrivning

Siden J. Jensen, efter en toårig testperiode, lancerede fastpris-konceptet tidligere i år, har virksomheden oplevet efterspørgsel fra bl.a. rådgivere, der gerne vil have kontrol med processen fra start i forhold til at få indregnet de miljømæssige konsekvenser i udbudsmaterialet.

- Vi oplever en klar stigende efterspørgsel på vores fastpris-koncept, fordi vi lægger hånden på kogepladen fra start og påtager os ansvaret - og udgifterne - hvis nedrivningsprojekt bliver ramt af uforudsete hændelse. Miljøkravene er i dag blevet skærpet på alle parametre, og derfor oplever vi, at flere rådgivere tager kontakt til os, så snart udbudsmaterialet skal udarbejdes, så de ikke skal bekymre sig om ubehagelige miljømæssige overraskelser eller ekstraregninger, siger Jens Jensen, der vurderer, at op mod 40 procent af omsætningen i J. Jensen vil være fast-pris-projekter i 2017.