Abonnementsartikel

Første sten i byggeriet af et 330.000 kvadratmeter stort, nyt havneområde i Kalundborg Havn er nu kastet fra borde i Kalundborg Fjord. Opførelsen af Ny Vesthavn er dermed i gang.

Forleden blev den allerførste sten i byggeriet af Ny Vesthavn kastet over rælingen og ned i Kalundborg Fjord lige på det sted, hvor Kalundborgs helt nye havneområde om et par år skal stå færdigt.

Den guldbelagte sten blev kastet fra borde af borgmester Martin Damm i fællesskab med havnedirektør Bent Rasmussen og bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen fra Kalundborg Havn. De tre herrer sendte stenen til bunds om bord på SamsøFærgen, der i dagens anledning sejlede ud i fjorden vest for Asnæsværket for at markere det 'første spadestik' i byggeriet af Ny Vesthavn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en stor dag for Kalundborg, og jeg er helt tryg ved i dag at have igangsat havneudvidelsen, som vil skabe nye arbejdspladser, styrket erhvervsklynge og øget bosætning til gavn for hele kommunen, sagde Kalundborgs borgmester Martin Damm i dag.

Havnebyggeri er et af vores helt store fokusområder, og det var derfor nærliggende for os at byde på en sag som Kalundborg Havn.

Områdedirektør Jesper Schack Fønss Bach

Hercules Fundering, NCC Industry

Ny Vesthavn kommer i første omgang til at tælle 330.000 kvadratmeter, der blandt andet skal rumme containerterminal og 500 meter løbende kaj ud til havnebassinets 15 meter dybe vand. Faciliteterne giver blandt andet gunstige betingelser for havnebrugende virksomheder og krydstogtrederier, og Kalundborg Havn betragter da også havneudvidelsen som en direkte investering i fremtiden.

Med en samlet sum på 186,7 millioner kroner deler projektet sig i to entrepriser. Den ene omfatter uddybningsarbejdet på søsiden og den anden arbejdet på land, hvor NCC/Hercules Fundering skal bygge selve kajanlægget.

- Hos Hercules Fundering og det øvrige NCC glæder vi os over at være blevet tildelt anlægsarbejdet på landsiden i forbindelse med kaj- og jordarbejder. Havnebyggeri er et af vores helt store fokusområder, og det var derfor nærliggende for os at byde på en sag som Kalundborg Havn, siger Jesper Schack Fønss Bach, der er områdedirektør i Hercules Fundering, NCC Industry.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kalundborg Havn forventer havneudvidelsen færdig i februar 2019.