Abonnementsartikel

En ny serie af risteskovle til gravemaskiner har set dagens lys.

Tiltrotatorproducenten Engcon kan præsentere en ny serie af risteskovle til gravemaskiner på 1,5-33 tons. Skovlene har fået modelnavnet SKB, oplyser Engcon Group i en pressemeddelelse.

Til forskel fra en risteskovl, hvor skovlens sider kan være hindrende i vejen, når man for eksempel skal ind under større asfaltstykker eller andet materiale, har den nye skovl en specielt udviklet form, hvor de sædvanlige sideplader er vendt ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye risteskovl fremstilles i otte størrelser, fra 70 liter og 600 mm i bredden op til 1550 liter og 1500 mm bredde. Risteskovlen supplerer Engcons eksisterende model.

- Risteskovlen, som vi lancerede i 2016, er konstrueret som en planérskovl med ribberne tværs hen over skovlbunden. Den nye skovl bliver lidt smallere, dybere og har ribberne i dybden. Der er to skoler på dette område, og vi kan ikke sige, at den ene udelukker den anden. Derfor tilbyder vi nu vores kunder begge typer. Forskellige løsninger til forskellige behov, helt enkelt, siger Johan Johansson, konstruktør hos Engcon.

Engcons risteskovle kræver ingen hydraulik og er velegnede til lettere sorterarbejde, hvor der for eksempel er brug for et finere materiale til genopfyldning eller anden brug. Skærstål, sideplader i bunden og tremmer er lavet af højstyrkeslidstål med op til 500 brinells hårdhed, hvilket garanterer lang levetid, skriver Engcon Group i pressemeddelelsen.