Abonnementsartikel

På Klampenborgvej i Lyngby er der flere huse, som har fået sætningskader i forbindelse med arbejdet på københavnernes næste store infrastruktur-tiltag.

Der er ingen tvivl om, at et hus bliver mere værd, hvis der ligger en letbanestation rundt om hjørnet. Men hvis ens hjem først er hamret til uigenkendelighed af store entreprenørmaskiner og lastbiler i anlæggelsesfasen - ja, så er det nok en anden historie.

Det er sket for flere husejere langs hovedstadens nuværende letbane-projekt. Det skriver sn.dk. Og spørgsmålet er, hvem der står med ansvaret. Medlem af Lyngby-Taarbæk Kommunes teknik- og miljøudvalg, Karsten Andersen (C), som bor i området, forklarer til mediet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skaber frustration hos borgere jeg har talt med. Jeg har blandt andet besøgt en beboer på Buddingevej, hvor husene er bygget på et følsomt underlag herunder sand. Her var der opstået revner. Man får at vide, at huset skal kunne klare, at der bliver arbejdet ved siden af det. Borgerne får at vide at de skal tage fat i eget forsikringsselskab. Men her lyder det, at de ikke dækker, udtaler han til Sjællandske Medier.

Problemerne har fået beboerne nær byggepladsen til at ønske et borgermøde. Men det kan der ikke blive tale om, lyder det fra administrationen, som trækker corona-kortet.

Forslaget blev stillet på det seneste møde i teknik- og miljøudvalget, men her besluttede kommunen, at man i stedet skal arbejde med mulighederne for en såkaldt digital dialog om ejendomsskaderne.