Abonnementsartikel

Anlægsarbejdet med den nye Storstrømsbro er ramt af en stribe påbud og forbud, skriver Fagbladet 3F, der kalder arbejdsmiljøet for "livsfarligt".

Arbejdstilsynet har 140 gange reageret med påbud om brud på arbejdsmiljøloven. Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdsmiljøet på Storstrømsbroen har tidligere været under heftig kritik, og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har tilmed været hevet i samråd om netop den problematik. Det skete i november sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det lader til, at problemerne fortsætter. Fagbladet kan på baggrund af deres aktindsigt i Arbejdstilsynet kontrolrapporter konstaterer, at projektets entreprenører har fået 43 reaktioner fra Arbejdstilsynet i 2020. De er fordelt på otte påbud og 35 strakspåbud. I kontrolrapporterne fremgår blandt andet, at de ansatte hos de italienske entreprenører på projektet har været udsat for livsfare, risiko for knoglebrud og stor risiko for amputering.

Skidt retning de seneste måneder

Vejdirektoratet er bygherre på projektet, og her ærgrer projektchef Niels Gottlieb sig over situationen.

- Det er klart utilfredsstillende. Vi vægter i Vejdirektoratet sikkerheden på vores byggepladser meget højt og har en målsætning om at skabe arbejdspladser uden ulykker. Af samme grund strammede vi kraftigt op på tingene, da vi sidste år oplevede en periode, hvor der blev udstedt et højt antal påbud på byggepladsen. Det har hjulpet, og i 2020 er tingene gået væsentligt bedre sammenlignet med 2019, skriver han i et mailsvar til Fagbladet 3F og tilføjer:

- Nu må vi imidlertid konstatere, at der i de sidste par måneder har været en stigning i antallet af reaktioner fra Arbejdstilsynet. Det skal vi naturligvis have rettet op på.