Abonnementsartikel

Et selskab under Doosan Group er i gældskrise, og derfor er man på nippet til at sælge ud af aktierne i entreprenørdivisionen Infracore til landsmændene fra Hyundai.

Verdens største skibsbygger Hyundai Heavy Industries Holding, HHIH, er angiveligt favorit til at købe 36,1 procent af aktierne i Doosan Infracore. Det skriver en række internationale og lokale medier, blandt andet Equipment World og The Korea Economic Daily

Sælgeren er Doosan Group, som vil skaffe likvider til at komme massiv gæld hos Doosan Heavy Industries & Construction Co., som udvikler og bygger store infrastrukturprojekter i form af blandt andet kraftværker og broer/veje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To brands

HHIH ejer også Hyundai Construction Equipment, men meldingerne er endnu ikke helt klare om, hvad fremtiden bringer for de to producenter af entreprenørmaskiner, hvis HHIH køber aktieandelen i Doosan. Forventningen er hos mange dog, at de fortsætter som to selvstændige brands, men at der formentligt vil skrues op for samarbejdet.

Doosan er ved KHL's seneste Yellow Table opgjort til at være verdens 9. største entreprenørmaskinproducent målt på omsætning. Hyundai Construction Equipment blev målt til verdens 22. største på årets liste, og lægger man de to producenter sammen, vil de indtage 7. pladsen og skubbe Hitachi og Liebherr ned som henholdsvis 8 og 9.

Handelsprisen bliver af Equipment World vurderet til et sted mellem 640-735 millioner dollars, svarende til 3,9-4,5 milliarder kroner.

Bobcat har siden 2007 været ejet af Doosan Group, men producenten fra USA er ikke en del af den forventede handel.