Abonnementsartikel

Latchways Fall Protection er navnet på et nyt sikkerhedssystem til Manitous bomlifter, som gør det muligt at arbejde udenfor mandskabskurven

Hidtil har det af sikkerhedsårsager været forbudt at forlade mandskabskurven, når man arbejdede i højderne fra en bomlift, men med Manitous nye sikkerhedssystem Latchways Fall Protection kan man nu forlade kurven og arbejde direkte på et tag eksempelvis.

Systemet fungerer således, at personen, der skal forlade mandskabskurven, er udstyret med en H-sele, som kan fastgøres inde i kurven og på ydersiden af den, hvor en solid stålwire er monteret. Faldsikringen kan bevæge sig langs stålwiren, der sidder på kurvens forside, hvilket giver øget mobilitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye sikkerhedssystem kan tilkøbes til Manitous 22 meter, 26 meter og 28 meter bomlifte.

Første allerede leveret

Det er Scantruck, der er dansk importør og forhandler af Manitou, og den første bomlift med Latchways Fall Protection er allerede blevet solgt. Det var Stark, der var hurtige på aftrækkeren, og liften, der er af modellen 280TJ, indgår nu i deres udlejningssortiment.

- I de 30 år jeg har været i udlejningsbranchen, har et system som dette været efterspurgt. Når man arbejder fra en mandskabskurv i højden, har det altid været et ønske at kunne forlade kurven på forsvarlig vis, siger Henrik Osbæck, der er Head of Rental hos Stark.

Henrik Osbæck forudser stor efterspørgsel i forhold til at leje en bomlift med Latchways Fall Protection, så han har allerede bestilt endnu en, der forventes at ankomme i løbet af maj måned.