Lyt til artiklen:

Munck anlægger midlertidig lystbådehavn i København

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Det bliver Munck Havne & Anlæg, der skal etablere den midlertidige lystbådehavn i Færgehavn Nord i København med plads til omkring 600 både.

I forbindelse med anlæg af Nordhavnstunnelen skal der forud for selve tunnelarbejdet anlægges en midlertidig lystbådehavn med plads til omkring 600 både i Færgehavn Nord i København. Nu har Vejdirektoratet indgået en kontrakt på den opgave.

Munck Havne & Anlæg skal stå for at etablere den komplette erstatningshavn med moler, bådbroer, klubfaciliteter og parkering, som bådejerne fra Svanemøllehavnen kan benytte, mens arbejdet med Nordhavnstunellen pågår.

- Vi regner med en hurtig opstart på projektet med anlæg af erstatningshavnen. Faktisk er det planen, at der allerede i slutningen af oktober i år er etableret byggeplads. Den nye midlertidige lystbådehavn skal stå færdig i sommeren 2022, så de omkring 600 både kan flyttes umiddelbart derefter, siger Christian Tolderlund, der er assisterende projektleder i Vejdirektoratet

Som en del af opgaven skal der også anlægges en ny optagekaj på Svaneknoppen. Den delopgave skal løses i perioden fra november 2021 - april 2022 af hensyn til brugerne af Svanemøllehavnen, så de bliver generet mindst muligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I evalueringen af de indkomne tilbud har Vejdirektoratet - udover prisen - lagt vægt på den foreslåede projektorganisation og måden, hvorpå opgaven tænkes løst.