Lyt til artiklen:

Energinet udpeger Sweco som foretrukken rådgiver til jord- og anlægsarbejde

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Swecos division for Infrastruktur Vand og Miljø (IVM) er af Energinet udvalgt som foretrukken rådgiver i en ny rammeaftale for anlægsarbejde og geoteknik.

Energinet har taget hul på næste kapitel i den grønne omstilling, der handler om en fuld transition af energisektoren og energiens bidrag til klimaomstillingen af vanskelige sektorer som transport, landbrug og industri.

Sweco er netop blevet udvalgt som vinder af en rammeaftale i Green Deal-udbuddet, hvor rådgiverens kompetencer indenfor anlægsarbejde og geoteknik skal danne grundlag for et mere fleksibelt og dynamisk fremtidigt energisystem med mulighed for at integrere vedvarende energikilder i energisystemet.

Med rammeaftalen skal Sweco bidrage til at sikre, at Energinet får den bedste ekspertise inden for jord- og anlægsarbejder. Arbejdet omfatter en række tekniske designaktiviteter fra koncept og gennemførlighed til FEED-undersøgelser og detaljedesign samt revision af tekniske specifikationer.

Praktiske projekter omfatter fremtidens energikilder og refererer til etablering og ombygning af infrastruktur til gastransport, lagring og relevant behandling - eksempelvis rengøring, måling, kompression (køling/opvarmning) i både et onshore og offshore miljø.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Energinet spiller en central rolle i den grønne omstilling, og vi er stolte over at få lov at være med i dette vigtige arbejde. Det er en anerkendelse af vores kompetencer, når det kommer til geoteknik- og anlægsopgaver inden for forsyningssektoren, og vi glæder os til samarbejdet, der skal bidrage til at accelerere den grønne omstilling i Danmark, siger Dennis Overgaard, teamleder i Havne & Geoteknik i Sweco.

Til at løse rammeaftalen stiller Sweco med en tværfaglig organisation, der inkluderer blandt andet projekteringsekspertiser inden for geoteknik, arkitektur, landskab, konstruktioner, bygninger samt myndighedsgodkendelser, udbudsmaterialer, projektledelse og tilsyn.

Rammeaftalen løber over to år med mulighed for forlængelse til i alt otte år.

Med den nye rammeaftale henter Swecos afdeling for Havne og Geoteknik endnu en kontrakt til porteføljen, der blandt andet tæller arbejdet som teknisk rådgiver for Energistyrelsen med verdens første energiø i Nordsøen samt levetidsvurderingerne af 46 kyst- og havneanlæg langs hele den jyske vestkyst, der skal skabe klarhed over, hvilke udfordringer Kystdirektoratet står over for i de næste 50 år i forhold til at opretholde anlæggenes funktion og sikkerhed.