Lyt til artiklen:

Storstrømsbroens åbning igen udskudt

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Abonnementsartikel

Efter en uvildig tredjepartsvurdering udført af Vejdirektoratet står det klart, at tidsplanen for den nye Storstrømsbro igen skrider. Nu forventes broen åbnet ultimo 2025.

Trafikken kommer ikke til at rulle henover den nye Storstrømsbro før ultimo 2025. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

Entreprenøren på projektet meddelte tilbage i maj, at man fastholdt det forventede åbningsår til 2024, men efter udmeldingen bad transportminister Benny Engelbrecht om, at Vejdirektoratet fik igangsat en uvildig tredjepartsvurdering af tidsplanen, som nu er gennemført.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På baggrund af den uvildige undersøgelse af tidsplanen og Vejdirektoratets erfaringer med entreprenørens hidtidige fremdrift har Vejdirektoratet valgt at indregne en buffer i forhold til SBJV's tidsplan. Det er således Vejdirektoratets vurdering, at det forventede åbningsår for vejforbindelsen er ultimo 2025, mens Banedanmark vurderer, at baneforbindelsen i bedste fald kan åbne i 1. kvartal 2027, lyder det i pressemeddelelsen.

88 km/t: Lynhurtige rendegravere på arbejde i snedækket øvelsesterræn

Se også:

88 km/t: Lynhurtige rendegravere på arbejde i snedækket øvelsesterræn

- Det er enormt ærgerligt, at det forventede åbningsår for færdiggørelse af byggeriet af Storstrømsbroen udskydes igen. Fremadrettet er det afgørende, at alle samarbejder med formålet at få færdiggjort byggeriet hurtigst muligt, udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

Man overvåger den gamle Storstrømsbros tilstand nøje, og det er Vejdirektoratets vurdering at vejtrafikken kan opretholdes minimum til og med 2025. Det er Banedanmarks umiddelbare vurdering, at togtrafikken kan køre over den gamle bro til 1. kvartal 2027.

Vejdirektoratet oplyste i 2020, at den oprindelige tidsplan for projektet blev forsinket med et år.