Lyt til artiklen:

DM&E årsmøde: Entreprenøraktiviteter i top

00:00
Hastighed: ???x
03:39

Abonnementsartikel

2021 har budt på nyt samarbejde om at gennemføre kurser for kloak og TV-operatører. Derudover har sektionen bidraget til lovgivning om selektiv nedrivning.

DM&Es årlige vidensdage og årsmøde, som var programsat til 13.-14. januar blev på grund af coronarestriktioner aflyst. Men i dag, fredag den 4. marts, lykkedes det så at gennemføre årsmødet i Vingsted Centret med deltagelse af cirka 200 medlemmer.

Formand Søren Ulrik Sørensen var dog aktuelt coronasmittet og måtte derfor deltage online hjemme fra Vrå, hvor han aflagde beretning til generalforsamlingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En beretning fra DM&E skal jo primært handle om de begivenheder medlemmer, bestyrelse og medarbejderne, har oplevet i det forgangne år. Men alligevel trækker begivenhederne i det omgivne samfund altid nogle spor. Vi kan konstatere, glædeligvis, at de udfordringer der har været, ikke har sat aktiviteterne på Porschevej i stå. Alle har, med stor flittighed, fået tingene til at ske, trods at arbejdsdagen til tider har været speciel. Stor efterspørgsel har der været inden for alle driftsgrene. Vi er stolte over at have et arbejdsomt og godt hold i vores forening. Tak for det, indledte formand Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning til medlemmerne af Danske Maskinstationer og Entreprenører til årsmødet på Vingsted Hotel og Konferencecenter.

Entreprenørsektionen er, målt på omsætning, den største i DM&E. Aktiviteterne har været i top i det forgangne år. Så store, at der i områder har været mangel på kvalificeret arbejdskraft. I visse områder så overophedede, at man forsøger at 'stjæle' medarbejdere fra hinanden til meget høje lønninger.

Nyt samarbejde om kloak-TV

I 2021 udbød DM&E Entreprenør i samarbejde med Danske Kloakmestre for første gang et kursus for Tv-operatører. Kurset blev afholdt tre forskellige steder i landet. Dog blev kurset i Aalborg desværre aflyst pga. vejret, men vil blive udbudt igen i 2022.

- På de to kurser har der ca. været 35 kursister igennem, hvilket i en tid med travlhed må siges at være ganske fornuftigt. Ud fra de foreløbige tilbagemeldinger har kurset ramt rigtigt i forhold til indhold. Med erfaringerne fra de afviklede kurser, vil det med stor sandsynlighed være et tilbud som kommer igen i 2022, sagde Søren Ulrik Sørensen.

Rapport skal bane vej

DM&E Entreprenør sidder med i en følgegruppe om selektiv nedrivning. Følgegruppen er med i et projekt, som undersøger indførelsen af selektiv nedrivning og en eventuel autorisationslignende ordning, samt uddannelse og omkostningerne til dette.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokusgruppen består af personer fra nedrivningsbranchen, kommuner, miljøstyrelsen, rådgivere osv. Her bidrager DM&E med konkret erfaring fra den virkelige verden, og hvad der kan fungere i praksis.

- Planen er, at den færdige rapport kommer til at ligge til grund for den lovgivning Miljøstyrelsen vil udarbejde i 2022. Derfor er det ekstra vigtigt, at DM&E er med i den indledende proces, fortalte Søren Ulrik Sørensen.

Brandaktivering af DM&E Entreprenør

For entreprenørsektionen vil der på den korte bane være fokus på at øge synligheden af DM&E Entreprenør, samt servicetjek af kloakområdet. Der vil desuden være fokus på klima og biodiversitet i form af de øgede vandmængder og håndtering af disse, samt et kig ind i dokumentation af CO2-udledninger. I forhold til biodiversitet, vil der være fokus på det ændrede mindset der skal til at vedligeholde naturarealer. Dette giver desuden nye arbejdsområder og arbejdsgange.