Lyt til artiklen:

Kommunale bygge- og vejprojekter udskydes eller droppes

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Flere kommuner udskyder eller dropper både bygge- og vejprojekter på grund af de stigende priser på byggemateriale.

De stigende priser på byggematerialer presser flere af landets kommuner til at udskyde eller helt at droppe projekter. Det skriver dr.dk.

I både Varde, Ringkøbing-Skjern, Helsingør, Køge og Glostrup Kommune har man måtte tage konsekvensen af de stigende priser.

Også i Aalborg dropper man et plejehjem, og der er samtidig en risiko for, at de manglende penge også kan ende med at gå ud over daginstitutionerne.

- Det er en katastrofal situation for Aalborg Kommune, fordi vi har en stor vækst i antallet af ældre, men også i antallet af børn, siger rådmand i Aalborg Kommune Per Clausen fra Enhedslisten til dr.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Listen over udskudte projekter risikerer dog at blive endnu længere.

I forbindelse med økonomiforhandlingerne for 2023 mellem Kommunernes Landsforening og regeringen, som netop er begyndt, har regeringen bebudet, at der til næste år skal skæres i kommunernes anlægsbudgetter til fordel for investeringer i grøn omstilling og frigørelse af russisk gas.

Dette vil formentligt betyde, at kommunerne vil have endnu færre penge til kommunale anlægsprojekter som veje, børnehaver og plejehjem.

- Den viden vil vi tage med ind og præsentere for regeringen, for de er jo nødt til at forholde sig til det, siger formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V) til dr.dk.

Han påpeger overfor dr.dk, at der bliver født flere børn i Danmark, som alle har garanti for at blive passet i daginstitution. Dertil kommer, at kommunerne om få år skal kunne tilbyde flere ældre en plejehjemsplads.