Lyt til artiklen:

Batteri-elektriske larvebåndskraner til emissionsfri løft

00:00
Hastighed: ???x
04:31

Abonnementsartikel

På Bauma vil den hollandske producent PV-E Cranes med sin 80-tons larvebåndskran EC80 demonstrere, at bæredygtighed og innovation kan omsættes til emissionsfrie løfteprojekter.

Fremtiden er elektrisk. Det er det budskab, som PV-E Crane vil formidle på Bauma 2022.

PV-E Crane har reageret på den stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger ved at udvikle sine egne elektriske kraner. Serien omfatter både modeller med gittermast (EC-serien) og teleskoparm (ECT).

Artiklen fortsætter efter annoncen

EC-serien består af fem typer med en maksimal løftekapacitet på 80, 100, 135, 160 og 300 tons. Desuden er tre batteri-elektriske teleskopkraner på 70, 80 og 120 tons under produktion.

Bygger på ny standard

PV-E Crane opbygger en ny standard inden for emissionsfri løft. At kunne arbejde i 8 timer var en vigtig egenskab. Batterierne kan udskiftes, så det er muligt at arbejde et andet skift med fulde batterier eller at oplade dem et andet sted, hvis der ikke er strøm til rådighed på byggepladsen.

Batteripakken består af to LFP-batterier (lithiumjernphosphat) med en kapacitet på 130 kWh hver, hvilket i praksis gør det muligt at arbejde i halvanden dag. To XXL-batterier på 195 kWh kan fås som ekstraudstyr. Med en samlet batterikapacitet på 390 kWh kan kranen bruges i mindst to dage uden genopladning.

- Vores mål er at yde et væsentligt bidrag til overgangen til en emissionsfri og sundere byggeplads. En PV-E-kran skal være mere støjsvag, renere og mere sikker end alle andre produkter på markedet. Kranen er fuldt ud CE- og EN 13000-certificeret, og den elektriske drivlinje opfylder de høje sikkerhedskrav i bilindustrien. En kraftig elmotor leverer konstant kraft med det samme, hvilket også gør, at larvebåndskranerne skiller sig ud med hensyn til løfteevne, siger Rob van den Boogaard, administrerende direktør for PV-E Crane.

Dobbelt verdensnyhed

Med leveringen af EC160 i marts til den hollandske entreprenørvirksomhed VolkerWessels fejrede PV-E Crane en dobbelt verdensnyhed. Det er den første 160-tons elektriske larvebåndskran, der kan arbejde i mere end 8 timer uden at skulle tilsluttes stikkontakten. Det er også den første, der overhovedet leveres med en udskiftelig batteripakke. Dette kan gøres inden for 10 minutter. For at imødekomme kundernes ønske om at tilslutte kranen direkte til bygningens strømforsyning under løftearbejdet kan PV-E Crane nu udstyre alle modeller med et vekselstrømsopladningspunkt på undervognen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med sine batteri-elektriske larvebåndskraner klarer producenten sig ikke kun godt i de kvælstofplagede Nederlandene og Belgien, men tiltrækker også interesse fra England, Skandinavien, Frankrig og endda Australien og Singapore. Der er et intensivt samarbejde med forhandlere for Skandinavien (Lesanco ApS) og Storbritannien/Irland (Watson & Hillhouse Ltd). Der er også drøftelser i gang om et agentur på det australske kontinent. Sammen med virksomhedens egne afdelinger vil dette skabe et verdensomspændende netværk af salgs- og servicelokationer.

Investering i bæredygtighed

Reduktion af dieselforbruget i travle bycentre er et problem næsten overalt og kræver, at virksomhederne investerer i bæredygtigt udstyr. Med EC- og ECT-serierne tilbyder PV-E Crane et perfekt match til at udføre projekter 100 procent emissionsfrit, hvorved Total Cost of Life er endnu mere fordelagtig end for en maskine med dieselmotor. EC160 kan udstyres med en hovedbom på op til 48,5 meter i kombination med en luffing jib på 49 meter.

EC80 på Bauma-standen til oktober får en maksimal hovedbomlængde på 58 meter eller 46+18 meter i kombination med en fast jib.

- Den praktiske anvendelighed og fordelene ved en larvebåndskran - f.eks. kørsel med en last - er stadigvæk til stede, men de er renere, mere støjsvage og billigere at betjene, siger Van den Boogaard og tilføjer:

- Brugeren står ikke længere over for tårnhøje brændstofomkostninger og har fordel af lavere vedligeholdelsesomkostninger på grund af forskellige intervaller. Der er valgt et innovativt og modulært layout for alle elektriske og hydrauliske systemer, hvilket giver effektiv vedligeholdelse og optimal ydelse. Men også af spilanlægget ved fuld belastning. Elektrisk hejsning er et valg, og PV-E Crane gør det muligt.

rich-media-4
Pressefoto.