Lyt til artiklen:

Ny Hitachi-graver kan også klare de sekundære nedbrydningsopgaver

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Ny gravemaskine fra Hitachi er designet til at arbejde med tungere redskaber, end hvad der er normalt for vægtklassen.

Den seneste tilføjelse til Hitachis sortiment er en 40-tons gravemaskine, som er særligt egnet til tunge opgaver. ZX390TC-7 hedder modellen, og den er baseret på Hitachis standardmodel ZX350LC-7 med producentens velkendte Zaxis 7-teknologi, der blandt andet leverer forbedret hydraulik i forhold til forgængerne.

Den nye ZX390TC-7 er specielt designet til at arbejde med tungere arbejdsredskaber, og derfor er den også velegnet til at arbejde på sekundære nedbrydningsopgaver, skriver Hitachi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen udkommer blandt andet med større bom- og skovlcylindre, hvilket bidrager til, at den kan udstyres med redskaber på op til fem tons. Det inkluderer blandt andet hydrauliske sakse, der normalt kun kan anvendes med større maskiner.

For at øge maskinens stabilitet har man forlænget undervognen med 25 centimeter sammenlignet med standardmodellen, og den leveres med en modvægt på 1,4 tons.

Derudover har Hitachi lagt vægt på sikkerheden i gravemaskinen, så derfor er den udstyret med sidekollisions-beskyttelsesgitter og nedrivningsspecifik kabine med FOPS guard level 2 og P5A sikkerhedsglas. Dertil har man forbedret udsynet fra kabinen - blandt andet ved hjælp af et 270-graders Aerial Angle-kamerasystem.

- Lanceringen af ZX390TC-7 viser, hvordan Hitachi adresserer de specifikke behov fra eksempelvis nedrivningsbranchen ved at levere en specialudstyret model, der befinder sig et sted mellem de eksisterende ZX350LC-7 og ZX490LCH-7 modeller, siger Burkhard Janssen, der er Product Manager Special Applications and New Technologies hos Hitachi Construction Machinery (Europe) NV.

Hos den danske Hitachi importør H.P. Entreprenørmaskiner regner man ikke med at få den nye maskine leveret før efter Bauma er løbet af stablen til oktober. Her vil den blive præsenteret sammen med et par andre nyheder.