Lyt til artiklen:

Nyt fræsehjul fra Epiroc sparer på energien

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

Der er tid og energi at spare med det nye, V-formede fræsehjul fra Epiroc.

Svenske Epiroc har lanceret et nyt fræsehjul, der egner sig til både nedbrydning, nedgravning og stenbrydning.

Det er pålidelighed, robusthed og brugervenlighed, der har været formlen, som fræsehjulet er designet ud fra. Modellen hedder VC 2000 og vejer lige knap to tons. Den passer til en maskine i 20-40 tons klassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fræsehjulet udkommer i et særligt V-formet design, hvor tromlernes placering muliggør et snit med en flad bund - det vil sige, at intet materiale efterlades uberørt mellem tromlerne.

Det har indtil nu angiveligt ikke været muligt med en tromleskærer. Med sådan en har man i stedet skulle zigzagge sig til en flad bund. Ved hjælp af det nye fræsehjul sparer man tid, og på den måde kan man opnå en energibesparelse på op til 40 procent, skriver Epiroc. Derudover sparer man også sin maskine for slid.

Hydraulikslangerne på redskabet føres ud til ryggen, i midten af forlængerarmen, hvor de udsættes for mindre mekanisk belastning og derfor er bedre beskyttet under arbejde med minimal visuel kontakt med tromleskæreren.

Piggene på fræsehjulet kan udskiftes, og der findes en række forskellige variationer alt afhængig af, hvilken arbejdsopgave redskabet skal udføre.

Fræsehjulet kan også anvendes under vand helt ned til en dybde på 30 meter uden modifikationer eller lignende.

rich-media-3
Piggene på fræsehjulet kan udskiftes. Pressefoto.