Lyt til artiklen:

Materialer fra nedrivningsprojekt bliver til nyt musikhus

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Når nedrivningen af bygningerne begynder, sker det med en bæredygtig tilgang, hvor så meget som muligt skal blive genanvendt.

Den tidligere folkeskole Brorsonskolen i Varde havde sidste dag som skole tilbage i 2021, og onsdag begynder nedrivningen af de 56 år gamle bygninger og den nyere gymnastiksal.

Nedrivningsprojektet bliver et toneangivende projekt inden for genanvendelse ved nedbrydning. Det skriver Varde Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her stræber kommunen efter at genbruge mest muligt. Det gælder især de materialer, der udleder meget CO2 under produktion.

Grøn retning for bygningsmasse

Derfor vil mursten, tagsten, spær, jernbjælker, limtræsbjælker og gulv fra den nyere gymnastiksal på skolen blive genanvendt i alt fra nye bygninger til renoveringsprojekter.

Materialerne vil blandt andet blive brugt til opførelsen af det nye Varde Teater- og Musikhus, der skal stå færdig i 2025.

Kingo nedriver, knuser og sorterer Torvecentret i Silkeborg

Se også:

Kingo nedriver, knuser og sorterer Torvecentret i Silkeborg

Med Varde Kommunes klimahandlingsplan har kommunen sat en grøn retning for deres bygningsmasse, fortæller Varde Kommunes borgmester, Mads Sørensen, i pressemeddelelsen.

- Når vi bygger nyt, gør vi det med bæredygtighed i fokus, og når vi renoverer eller river ned, vil vi genanvende så meget materialer som muligt, siger kommunens borgmester, Mads Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med nedrivningen af Brorsonskolen tager vi et vigtig skridt i retningen mod bæredygtig nedbrydning og mod at leve op til vores klimahandlingsplan, siger borgmesteren.

Afsluttet i år

Nedrivningen er efter forventningen afsluttet 1. november i år og bliver udført af nedriver Kingo Karlsen A/S.

Alt pånær tapetet bliver genbrugt i Billund

Se også:

Alt pånær tapetet bliver genbrugt i Billund

Efter nedrivningsarbejdet bliver Brorsonskolens 4,7 hektar store grund udbudt til ejerboliger og kommer fremadrettet til at hedde Brorsonparken.

Arbejdet på området vil blive tilrettelagt og udført, så det giver færrest mulige gener, oplyser Varde Kommune.