Lyt til artiklen:

NCC skal lægge ny asfalt på Midtjyske Motorvej

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

NCC har vundet en ny opgave for Vejdirektoratet. Denne gang er turen kommet til Midtjyske Motorvej M64, hvor NCC skal udskifte de eksisterende asfaltbelægninger med nye, lyddæmpende og CO2-reducerende slidlag.

På en 2,4 kilometer lang strækning af Midtjyske Motorvej ved Give kan bilisterne snart se frem til en bedre køreoplevelse. I starten af juni måned kører tre maskinhold fra NCC's asfaltenhed nemlig ud på strækningen for at udskifte de gamle, udtjente belægninger med en CO2-reducerende asfalt (kendt som KVS).

- Vi ser frem til at udføre endnu flere KVS-strækninger i denne asfaltsæson. Vi har efterhånden rigtig god erfaring med den type slidlag. Det gælder både i fremstillingen af asfalten på vores fabrikker men også i udlægningen på vejene, siger Morten Brask, salgschef i NCC Industry, Asfalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kendetegnet for asfalttypen er, at den er lettere for dækkene at køre på, fordi belægningen giver mindre rullemodstand mellem dæk og vej. På den måde bruger biler og lastbiler mindre brændstof, og derved reduceres CO2-udledningen fra trafikken.

Dertil tager de nye belægninger også hensyn til omgivelserne, da de har en støjreducerende effekt og dermed begrænser trafikstøj, som kan være til stor gene for bolig- og naturområder.

For at skabe et sikkert og effektivt trafikområde mens arbejdet udføres på strækningen, bliver motorvejen afspærret, og der skabes en omkørsel via hovedvejen.

Det er NCC's asfaltfabrik i Kolding, der skal producere de mange tons asfalt, som skal ud på strækningen på Midtjyske Motorvej. Forud for asfaltudlægningen skal NCC's fræserhold fræse den gamle asfalt af strækningen. Herefter vil den blive genanvendt i produktionen af andre typer asfalt.

Flere KVS-projekter på vej

De seneste par år har NCC's asfaltenhed hjulpet Vejdirektoratet med at producere og udlægge mange tusinde tons af den støj- og CO2-reducerence asfalt på mere end 35 strækninger rundt i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2023 fortsætter NCC og skal indtil videre udføre yderligere to KVS -projekter ved Vonsild og Langeskov for Vejdirektoratet.