Lyt til artiklen:

Efterspørgsel på mobil knuser krævede direkte import fra Tyskland

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Lutze Process Denmark stod for hurtig levering af en ny kæbeknuser til trængte Stevns Entreprenørservice.

Lutze Process Denmark har netop leveret en ny mobil knuser af mærket Komplet K-JC 704 til Stevns Entreprenørservice. Knuseren skal indgå i virksomhedens maskinpark, hvor den primært skal anvendes til at hjælpe kunder med at knuse byggeaffald på byggepladser overalt på Sjælland.

Komplet K-JC 704 er en såkaldt kæbeknuser, der typisk anvendes til at knuse sten og beton. Den nye knuser har en kapacitet på op til 80 tons i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden leveringen af den nye knuser havde Stevns Entreprenørservice problemer med en identisk knuser af et andet mærke, som før julen 2022 var blevet beskadiget hos en kunde. Det krævede reservedele at udbedre skaderne, men disse kunne først leveres efter et halvt år - i juni-juli 2023. Da der var tale om en forsikringssag, kunne virksomheden ikke gå til en anden leverandør for at få leveret reservedele.

- Vi var pressede, for vores kunder efterspørger løbende denne type knuser, som vi udlejer med eller uden fører - ofte med en tilhørende gravemaskine. Vi var fanget af leverandørens lange leveringsfrist på reservedele, så vi var nødt til at få fat på en ny knuser, siger Frank Larsen, der er indehaver af Stevns Entreprenørservice.

Afhentning i Tyskland

Frank Larsen henvendte sig til Lutze Process Denmark for at høre, om de kunne skaffe en brugt eller ny knuser i tilsvarende størrelse. Her tog man fat i det tyske søsterselskab Lutze Process Germany, som kunne levere en ny Komplet K-JC 704 knuser. Maskinen blev afhentet lørdag. Mandag blev maskinen gennemgået hos Lutze Process Denmark, og tirsdag var knuseren i gang hos den første af de kunder, der havde ventet på at leje maskinen.

rich-media-2
I løbet af fire dage blev maskinen afhentet i Tyskland, gjort klar, leveret til kunden og udlejet til sin første opgave. Pressefoto.

- Det var en hurtig og effektiv proces hos Lutze. Vi havde et problem, som de hjalp os med at løse. Maskinen, vi købte, er endda omtrent 20 procent billigere end den, vi har til reparation, og Lutze kan levere reservedele til den fra dag til dag, siger Frank Larsen.

- Komplet er en italiensk maskinfabrikant, som udvikler og fremstiller maskiner til det stadigt stigende marked for mindre maskiner for knusning, neddeling og sortering. Vi tilbyder det komplette program af lettere knusning og sorteringsløsninger fra Komplet, og vi mærker stigende interesse for disse små, mobile kæbeknusere. Både entreprenører og vognmænd ser fordele ved at tilbyde knusning ude hos deres kunder på byggepladserne, siger Business Development Manager Danny Mylting, Lutze Process Denmark.