Lyt til artiklen:

Bæredygtigt alternativ til fjernvarmerør af stål

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Scanpipe har fået agenturet på Flexalen, som er et cradle-to-cradle sertificeret produkt, der har mange fordele ved fjernvarmeinstallation.

TASTRUP: Sidste uges Rørcenterdagene samlede branchen hos Teknologisk Institut i Taastrup, hvor en lang række udstillere viste det nyeste udstyr og den nyeste viden, der blandt andet kan trække vand- og afløbsbranchen i en mere klimavenlig retning.

En af udstillerne var Scanpipe, som blandt andet benyttede messen til at promovere deres nye agentur med løsninger fra hollandske ThermaFlex.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- ThermaFlex laver blandt andet en løsning med plast-fjernvarmerør, Flexalen, som vi mener er ret genial. Det er et virkelig godt og klimavenligt alternativ til de traditionelle stålrør. De kan tåle 95 graders varme og er fuldstændig vandtætte. Produktet er meget populært i Holland, hvor de fleste rør ligger under havoverfladen, fortæller Martin Lehman fra Scanpipe.

Han havde på messen sin kollega Jan Hønning fra ThermaFlex med.

- Flexalen er isolerede rør i single- og dobbeltrør i dimensioner helt nede fra de små 25/90mm og op til hovedledninger i 315/450mm. De er meget fleksible, hvilket minimerer behovet for bøjninger. Desuden er det et bæredygtigt produkt med 100 procents genanvendelighed, og det har cradle-to-cradle certificering samt meget lang levetid, fortæller Jan Hønning.

Let samling

Produktet har et stort sortiment af præfabrikerede løsninger, og desuden tilbyder Scanpipe at lave særønsker til den enkelte opgave.

- Flexalen-rør samles meget simpelt ved elektro- eller stuksvejsning af entreprenøren selv eller et plastsvejsefirma. Det betyder, at man undgår lange ventetider på dyrt svejsepersonel, røntgenkontrol og efterfølgende isolering af samlingen. Alt dette udføres i én arbejdsgang, siger Jan Hønning som tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver en betydelig besparelse i både tid og økonomi, fastslår han.