Lyt til artiklen:

Jonas har fået legat på 10.000 kroner: Han er et godt og rart menneske

00:00
Hastighed: ???x
03:35

Abonnementsartikel

Jonas Jørgensen har fået tildelt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 10.000 kroner.

Det var en overrasket Jonas Jørgensen, der fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat foran kollegaerne hos Dansk Maskincenter i Toftlund.

Blandt andet er Dansk Maskincenter forhandler af have/park-udstyr og maskiner og udstyr til entreprenører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han var indstillet af virksomheden, og den administrerende direktør hos Dansk Maskincenter, Charlotte Villum Henneberg, begrundede indstillingen således:

- Vi var ikke i tvivl om, at vi skulle indstille dig Jonas. Det med, at man er dygtig til sit fag, er jo grundlæggende for, at man klarer sig godt på en arbejdsplads. Men det er mindst lige så vigtigt, at man er en god kollega, at man er vellidt og bare er et godt og rart menneske, og det er Jonas.

- Du er opskriften på den ægte DMC-medarbejder, som bærer vores værdier, og så er du god til at give videre. Og en af dine pligter som nyuddannet svend er jo faktisk, at du skal være med til at hjælpe de tre lærlinge, vi har nu, videre i deres forløb, og vi er slet ikke i tvivl om, at den opgave kan du sagtens løfte, siger Charlotte Villum Henneberg i en pressemeddelelse.

Praktik i Australien trods manglende engelsk

Jonas Jørgensen er ikke kun landbrugsmaskinmekaniker. Faktisk blev han udlært landmand i 2019 og har været i lære på Fyn, hvor han er født og opvokset.

Grønlandseventyrer får jubilæumslegat

Se også:

Grønlandseventyrer får jubilæumslegat

Udover at være i lære på først et lille kvægbrug og derefter et større jordbrug, brugte Jonas Jørgensen otte måneder af sin uddannelse i Australien, hvor han både skulle høste, så og hjælpe lidt på værkstedet, hvis der var tid til det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kunne nærmest intet engelsk, da jeg tog afsted. Jeg var afsted sammen med en kammerat, som godt nok heller ikke kunne ret meget, men så var vi da to om at forstå eller misforstå, siger Jonas Jørgensen

Altid interesseret i at skure

Efter endt uddannelse som landmand flyttede Jonas Jørgensen til Sønderjylland og fik i første omgang arbejde på en gård.

- Jeg har altid været interesseret i at skrue i alt muligt, og det har altid ligget i kortene, at jeg også skulle have noget med landbrugsmaskiner at gøre. Derfor var det et midlertidigt job, jeg tog, da jeg flyttede hertil, indtil jeg fik en læreplads hos Dansk Maskincenter. Jeg er rigtig glad for, at jeg også tog denne uddannelse. Jeg synes ombygnings- og specialopgaver er rigtig sjove. Sådan nogle opgaver, hvor der ikke lige er en facitliste, kan jeg godt lide, siger Jonas Jørgensen.

Maskinleverandørerne kom bedre end forventet gennem 2023

Se også:

Maskinleverandørerne kom bedre end forventet gennem 2023

Også i fritiden bliver der skruet i lidt af hvert.

- Jeg har købt en Scania lastbil fra 1985, som har været ejet af Cirkus Benneweis og formentlig har været beboelsesvogn for cirkusdirektøren, så den kalder jeg direktørvognen. Jeg er ved at gøre den klar til, at den kan bruges til mindre maskintransporter og studenterkørsel, som jeg så vil leje den ud til. Eller måske bliver den solgt, så jeg kan finde et nyt projekt. Jeg er også ved at sætte en Toyata Heilux i stand med stumper fra en anden Toyota, jeg har stående.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har Jonas Jørgensen har sammen med sin kæreste slagtekaniner, som de passer, slagter og sælger.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år tre legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får ud over æren og et diplom også 10.000 kroner.