Abonnementsartikel

Net- og pakkemaskinen Tree Tech kom godt gennem sin jomfrusæson. Producenten Bredsgaard har svært ved at følge med efterspørgslen til næste sæson.

Det går stærkt, og man sparer masser af net pr. juletræ. Det er nogle af indtrykkene fra de fem kunder, som har prøvekørt Tree Tech i den forgangne sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg havde faktisk forventet flere børnesygdomme, når man køber en helt ny model, men det er gået over al forventning, siger Jes Laursen, som har kørt 73.000 juletræer gennem sin pakke- og netmaskine i løbet af sæsonen.

Han vurderer, at det går 25-30 procent hurtigere på den nye maskine i forhold til andre maskiner, han har prøvet.

- Det er især en fordel, at den kan køre lange træer igennem uden, at man skal til at trække to gange. Og på grund af en mere aggressiv kniv, som skærer nettet lige over træet, så sparer man nok 10-15 centimeter net pr. træ. Det kan også mærkes, siger han.

Kniven var ellers en af de få børnesygdomme, som Jes Laursen havde bidt mærke i.

- Der var nogle problemer med vinklen, men vi fik en ny kniv sat på i løbet af sæsonen, så det er løst nu, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vurderer, at maskinen tjener sig hjem i løbet af fire sæsoner. Producenten forventer, at den kan holde i op til 20 år.

Glade kunder

Hos Bredsgaard er man rigtig glad for tilbagemeldingerne fra de fem testkørere. Efter sæsonen har producenten holdt et evalueringsmøde for at sikre sig, at eventuelle problemer blev løst.

- Vi har kun fået positive kommentarer. To af kunderne ligger endda i forhandlinger om at købe en maskine til, fortæller administrerende direktør Ivan Tang, som har udviklet maskinen sammen med indehaver Bent Hansen.

Ekstra sikkerhed

Et af de elementer, der adskiller Tree Tech fra andre net- og pakkemaskiner, er et lille mandskabsbur over pakkeren, hvor døren skal lukkes, før pakkeren vil virke.

- Den vil hverken hejse eller presse, hvis døren ikke er lukket. Vi har haft medarbejderens sikkerhed i fokus, da vi lavede konstruktionen, fortæller Ivan Tang om maskinen, der også lever op til arbejdstilsynets krav om sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I enden af netmaskinen er der desuden en tragt, som beskytter mod de skarpe "kløer", der griber fat i træet for at trække det gennem maskinen.

Kigger mod udlandet

Makkerparret Bent Hansen og Ivan Tang har oplevet stor efterspørgsel efter maskinen til næste sæson, men har valgt at nøjes med at producere 15 enheder.

- Vi kunne nok have solgt 50, men vi vil være sikre på, at vi kan servicere kunderne ordentligt, så vi har valgt, at det kun bliver 15 i år. Vi har haft efterspørgsel fra Tyskland, Irland, Sverige og Norge, men af samme grund har vi valgt, at det ikke er i år, vi skal ud over landets grænser. Men det er da en mulighed til næste år, siger Ivan Tang.

De 15 maskiner er opdelt i ti kombimaskiner - altså med både pakker og netmaskine - og fem pakkere, som altså er uden netmaskinen. Af de ti kombi'er har Bredsgaard i begyndelsen af februar allerede solgt otte, mens to af de fem pakkere også er væk.