Abonnementsartikel

Ved torsdagens generalforsamling i Dansk Byggeri Hovedstaden blev entreprenør Søren Tscherning valgt til ny formand.

På generalforsamlingen var der formandsvalg på dagsordenen, og 50-årige Søren Tscherning fra nedrivervirksomheden G. Tscherning A/S, Hedehusene blev valgt uden modkandidat.

Søren Tscherning har i en årrække siddet i bestyrelsen i Dansk Byggeri Hovedstaden og er desuden med i bestyrelsen for Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri. Det er således en erfaren fagmand og et kompetent bestyrelsesmedlem, der fremover skal repræsentere hovedstadsregionen, som har over 900 medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et stort ansvar at repræsentere så mange medlemsvirksomheder, og den opgave er jeg naturligvis ydmyg over for, men også stolt af at skulle varetage. Det er en meget spændende opgave, siger Søren Tscherning.

Flere mærkesager

Formandspligterne spænder fra at skabe et godt samarbejde i bestyrelsen til at sikre synlighed for medlemsvirksomhederne og branchen samt markere branchen ved møder med borgmestrene, så der sættes politisk fokus på rammevilkårene i kommunerne.

- Men jeg får heldigvis god støtte af en erfaren bestyrelse, der samlet set repræsenterer et bredt udsnit af fagområder og virksomhedsstørrelser, og så kommer de fra virksomheder, der geografisk er spredt i regionen, siger Søren Tscherning.

Nu skal bestyrelsen konstituere sig med en næstformand, og så skal der igangsættes en proces med en handlingsplan for bestyrelsesarbejdet. Her bebuder formanden, at der blandt andet vil blive lagt vægt på mærkesager som arbejdsmiljø, sikkerhed og uddannelse.