Abonnementsartikel

Tyveri fra byggepladser koster hvert år byggeriet cirka 600 millioner kroner. Derfor lancerer G.S.V. Materieludlejning nu et mobilt overvågningssystem, hvor en vagt hele tiden aktivt holder øje med byggepladsen, så tyveriet stoppes, før det går i gang.

Hvert år stjæles der ifølge Dansk Byggeri for ca. 600 millioner kroner i byggeriet. Alt fra brændstof til kabler og ledninger, men især også større maskiner, som tyvene sælger videre til virksomheder i udlandet.

G.S.V. Materieludlejning har igennem de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på effektiv overvågning fra deres kunder, og derfor har de nu i samarbejde med SiteSecurity lanceret en professionel overvågningspakke til byggepladsen. Her overvåger en vagt konstant kameraerne på pladsen og kan stoppe potentielle tyve, før de stjæler noget. Det fortæller G.S.V. Materieludlejning i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bemandet overvågning

Lasse Østergaard-Jensen, direktør i SiteSecurity, har igennem længere tid set behovet stige blandt virksomhederne:

- Byggepladser er meget svære at sikre, og det har tyvene desværre også fundet ud af. Det er et stort problem, som kun er blevet større de sidste år, hvor vi dagligt hører om nye tyverier. Derfor er det vigtigt at have et system, der aktivt griber ind, når der sker noget på pladsen, så man ikke først opdager det dagen efter, når det er for sent.

SiteSecurity er et mobilt overvågningssystem, med påmonterede kameraer, højttalere, lys og alarmer. Systemet kan nemt flyttes rundt på pladsen, som byggeriet skrider frem. Det særlige er, at der i den anden ende sidder vagtpersonale og overvåger kameraerne live. Lasse Østergård-Jensen forklarer:

- Vagterne overvåger og vurderer, om en eventuelt indtrængende er en tyv, en person der har forvildet sig ind på et forkert område, eller personale der møder tidligt om morgenen. Derefter har han mulighed for at tale til personen igennem højttalerne og gøre dem opmærksomme på, at de befinder sig på et overvåget, privat område. I sidste ende kan han tilkalde en vagt, hvis de ubudne gæster ikke forsvinder.

Tydelig effekt på pladsen

I forbindelse med Helhedsplan Gellerup har man benyttet sig af SiteSecurity på byggepladsen. Entrepriseleder Kenneth Olesen fra P. Olesen forklarer, hvorfor de valgte SiteSecurity:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ville have en løsning, hvor vi i et lokalt område kunne overvåge vores maskiner. Vi ville gerne forebygge eventuelle problemer. I løbet af de sidste 14 dage er der gået nogle alarmer, men der er ikke blevet stjålet noget. Så det virker umiddelbart, som det skal.

Lasse Østergård-Jensen fortæller, at der på byggepladser med SiteSecurity ikke har været tyveri eller hærværk:

- Typisk vil vi det første stykke tid opleve 3-5 alarmer om natten på en overvåget byggeplads. I løbet af den første måned falder det til ingen eller en enkeltstående alarm om natten. Så der er en helt klar effekt, forklarer Lasse Østergård-Jensen.

Stigende efterspørgsel på overvågning

Produktchef Henrik Christensen fra GSV fortæller, hvorfor de er indgået i samarbejdet med SiteSecurity:

- Det er det eneste produkt af sin slags på markedet. Andre steder har man passive kameraer, men her er der en aktiv person, som reagerer og kan tilkalde personale, det sekund der sker noget. Det er en essentiel egenskab i en tid, hvor tyveriet er stigende i byggebranchen, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så kan man også bruge det i andre situationer. Eksempelvis hvis der er tvivl omkring en leverance af materialer, eller der er spørgsmål om ansvar ved ulykker. Så man får ikke bare en tyverisikring, men et produkt som har mange gode fordele.