Abonnementsartikel

Det danske marked skal til at lære modelnavnene SK30SR-6 og SK35SR-6.

Kobelco er klar med to nye modeller af gravemaskiner i segmentet 3-4 tons maskiner. De nye modeller er navngivet SK30SR-6 and SK35SR-6.

Producenten har ikke overraskende store forventninger til begge maskiner. Kobelco fremhæver således selv en "ekseptionel reduktion" i brændstofforbruget hos begge maskiner, uden at det er gået ud over deres evner og effekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge maskiner er udstyret med en Yanmar motor, som i forhold til forgængerne i 5-modellerne bruger 25 procent mindre brændstof, lover producenten. Besparelsen er målt ved arbejde i S-mode, som er almindelig arbejde. Bruger man maskinernes H-mode, er der yderligere 15 procent besparelse at hente.

Unikke i deres vægtklasse

I Danmark er det Erenfred Pedersen A/S, som har importen, og herfra er der ligeledes store forventninger til de to nye maskiner.

- Målgruppen er naturligvis bygge- og anlægsbranchen. Vi ved dog, at ikke mindst udlejningsfirmaer, nedbrydere, entreprenører, kommuner og anlægsgartnere er oplagte Kobelco-brugere, siger Thomas Brinkmann-Pedersen, salgsdirektør i Erenfred Pedersen A/S.

- Vi ønsker at være markedsførende i den type klasse, som SK30SR-6 og SK35SR-6 repræsenterer, og det mener vi bestemt også, at vi kan med et agentur som Kobelco. Kobelco har forpligtet sig til fortsat at levere produkter af høj kvalitet, hvorfor Kobelco hele tiden udvikler deres maskiner med udgangspunkt i den nyeste teknologi og design gennem feedback fra kunder og forhandlere. Det er også det, som de nye modeller SK30SR-6 og SK35SR-6 er et resultat af. Begge maskiner er unikke i deres vægtklasse i forhold til klassens andre modeller på grund af deres lave brændstofforbrug og ydeevne, understreger han.

Begge modeller forventes til Danmark i begyndelsen af 2016. MASKINteknik arbejder på at kunne teste en af de nye modeller i PowerGear snarest muligt.