Abonnementsartikel

Dansk leverandør af betonløsninger er blandt de nominerede.

Bauma 2016 vil uden tvivl blive endnu et rekordarrangement. Hver gang bliver der lagt et nyt lag på, og det er lige før, at udstillere og besøgende vil blive skuffede, hvis der ikke - igen - bliver slået en rekord. Som verdens største messe for entreprenørmaskiner og -udstyr samt er den næsten forpligtet til det.

Med messen følger også priser. Arrangørerne uddeler for 11. gang "Bauma Innovation Award" på dagen før messens begyndelse, og ved de netop overståede Bauma Media Dialog dage, hvor verdenspressen fik den første indsigt i nogle af de nyheder, som vil blive præsenteret på messen, blev de nominerede offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske deltagelse

Prisen skal uddeles i fem kategorier, og her er der endda dansk islæt.

Der er tre nominerede i hver af de fem kategorier, som er Machinery, Components, Construction Process/Construction Work, Research og Design. Der var i alt 118 indstillinger til priserne, som nu er reduceret til de 15. Fælles for de nominerede er, at de tilbyder en løsning, som har markant praktisk værdi og økonomisk potentiale. Derudover bidrager de til bæredygtighed og mod en effektivisering af energi- og ressourceforbruget på byggepladsen.

Der er de deltagende journalister på Bauma Media Dialog dagene, som frem til den 25. januar giver karakterer for de forskellige løsninger i hver af kategorierne.

Det danske islæt findes i kategorien Construction Process/Construction Work. Den tyske virksomhed Leonhard Weiss er nomineret for sin løsning med at forstærke slidte stålbroer, hvor alternativet er at fjerne dem og bygge nye broer med de gener, det vil medføre i en periode for infrastrukturen. Løsningen er bygget op omkring en betonløsning, som er udviklet af danske Contec, som har hjemme i Aarhus forstanden Højbjerg.

Produktet har indtil videre fundet anvendelse ved renoveringen af en enkelt stålbro i Tyskland, men med yderligere 6.000 slidte broer i landet er der store forventninger til produktet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man kan læse mere om de nominerede løsninger her.