Abonnementsartikel

Aarhus Kommune kunne spare 7,2 millioner kroner ved at lade Saferoad male striber på vejene, men buddet blev kasseret på grund af en fejl - som kommunen angiveligt selv var skyld i.

7,2 Millioner kroner over fire år. Så meget kunne Aarhus Kommune spare, hvis de havde accepteret det tilbud, de modtog fra firmaet Saferoad Daluiso og dets stribeafdeling, Eurostar. Men kommunen fandt en fejl, der betød, at de hverken fik opgaven med at vedligeholde vejstriber eller skilte. I stedet gik vejstriberne til kommunen selv, mens NCC fik skiltene. Det skriver Århus Stiftstidende.

- For stribernes vedkommende er det rene teknikaliteter, kommunen brugte til at underkende vores tilbud. Vi har brugt et forkert tilbudsark, hvor datoen i øverste højre hjørne og en henvisning lidt længere nede på siden til tilbudsbetingelserne ikke er de rigtige. Økonomisk er det fløjtende ligegyldigt. Det ændrer intet på prisen - og heller ikke på sammenligningen med den pris, kommunens NSV har budt, siger Jesper Wraae-Bess, administrerende direktør for Eurostar, der er stribeafdelingen i Saferoad, til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erkender fejlen

Saferoad har klaget over afgørelsen og argumenterer med, at kommunen havde lagt flere versioner af tilbudslisterne ud, som alle var navngivet "Version 1" - og der var ingen dato, der indikerede hvilken liste, der var den seneste. Og det var netop en fejl i tilbudslisterne, der førte til kasseringen.

Kommunen har efterfølgende besluttet, at udbudet skal gå om, og de anerkender dermed fejlene.

Det skal samtidigt nævnes, at ud over Saferoads bud kom bud fra Arkil/Traffics og Munck/LKF slet ikke i betragtning, da de blev afleveret to timer for sent. Det skyldes angiveligt, at det var tredje gang inden for kort tid, at opgaverne blev udbudt. De to første blev annuleret på grund af fejl, og i det tredje var tidsfristen ændret fra klokken 12 til klokken 10, hvilket de havde overset.