Abonnementsartikel

Den stabile omsætning fortsætter - 7,5 milliarder kroner blev det til i løbet af regnskabsårets første ni måneder. Projekter i Østeuropa har dog vanskelige vilkår.

På trods af et svagt stigende aktivitetsniveau i delårsregnskabet fra 1. oktober 2015 til 30. juni 2016 - hvor omsætningen steg cirka en procent til knap 7,6 milliarder kroner - kunne overskuddet ikke følge med. Resultatet før skat for de ni måneder landede på 298 millioner kroner mod 335 millioner for samme periode året før.

Den klart største sektion, Anlæg & Byggeri, voksede pænt med tre procent. Det er ifølge ledelsen et resultat som forventet og med gode markedsmuligheder inden for byggeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vanskeligheder i øst

Sektionen Rørteknik oplevede til gengæld et samlet fald i omsætningen på 11 procent. Den danske omsætning steg, men på de store østeuropæiske markeder i Ukraine, Polen og Rusland er markedsvilkårerne ifølge en pressemeddelelese 'særdeles vanskelige'. Selskaberne i Polen og Rusland er tabsgivende, og i Ukraine er aktiviteterne indstillet.

Den tredje og sidste sektion er Fundering, som er inde i en positiv udvikling, og her steg den samlede omsætning med seks procent.

For regnskabsåret forventes fortsat et resultat før skat på 400 mio. og et samlet aktivitetsniveau som sidste regnskabsår.