Abonnementsartikel

Anlægsgartner Gottlieb fra Skibby har oprettet en ny entrepriseafdeling til større anlægs- og kloakeringsprojekter, hvor de nu selv kan løse landmåleropgaver.

Sjællandske Anlægsgartner Gottlieb A/S har valgt at dele virksomheden op i to enheder for at få mere struktur på forretningen. Det sker som følge af vækstrater på omkring 15 procent de sidste år, som generelt har medført travlhed. Det betyder, at afdelingen Anlægsgartner Gottlieb A/S tager sig af mindre anlægs- og kloakeringsopgaver, mens de større opgaver ligger hos Anlægsgartner Gottlieb Entreprise A/S. I alt tæller lønningslisten cirka 55 medarbejdere.

Driftsleder af kloakafdelingen i entrepriseselskabet er 27-årige Kim Mundberg, der på et halvt år har afsluttet to uddannelser. I maj scorede han 12-taller både i den praktiske og teoretiske prøve og fik dermed svendebrev som kloakmester. Nu har han netop bestået eksamen som anlægsgartner. Også denne gang med et 12-tal og en flot sølvmedalje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er således en driftig og målrettet ung mand, Gottlieb har fået ind i firmaet.

Kim Mundberg ved, hvad han vil. Da ledelsen besluttede sig for at investere i nyt landmålerudstyr, fordi firmaet hidtil havde brugt mange penge på landmålere, var han straks med på ideen om at lære at bruge GPS-udstyret. For et halvt år siden anskaffede Gottlieb sig landmålerudstyr i form af en totalstation og en Rover - en GPS-stok. Udstyr og uddannelse er leveret af Sitech A/S med hovedkontor i Horsens og med afdeling i Greve. Gottlieb forventer en tilbagebetalingstid på grejet på omkring tre år. Det oplyser Sitech i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Kim Mundberg fortæller, at landmålerudstyret konkret blev købt hjem hos Sitech til en større opgave i Rødovre Kommune. Han er på kort tid blevet fortrolig med grejet og er inden for de sidste par måneder begyndt at trække data ud af systemet.

Det drejer sig om alt lige fra arbejdsområder om råjord og bundsikring til bærelag og kloak/dræn. Han kan i den forbindelse se en tydelig tendens hos de professionelle kunder, som stiller større og større krav til dokumentation af udførsel og kvalitetssikring.

- Nu er det os selv, der skal dokumentere kvaliteten af de forskellige processer undervejs i projektet over for bygherrer og rådgivere, siger Kim Mundberg, der indtil videre er den eneste medarbejder i firmaet, der kan betjene det GPS-baserede Trimble måleudstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kursen er nu sat mod nye udfordringer.

- At vi nu har udvidet vores kompetencer med egen landmåling har helt klart åbnet dørene for os til nye opgaver, siger Kim Mundberg.

Konkret handler det om at få fat på de større projekter.

- Det er den vej, udviklingen går i vores branche. Vi skal være endnu mere konkurrencedygtige, og det er vi blandt andet blevet ved, at vi ikke længere - i samme grad som tidligere - skal bruge penge på landmålere. Vi er ikke helt fritaget for omkostninger til landmålere - men 90 procent, siger den nyuddannede driftsleder.