Abonnementsartikel

Der er store problemer med spildtid på byggepladserne, men projektstyring og projektovervågning kan ofte løse dette problem, mener udlejningsvirksomheden Cramo A/S.

Byggepladserne bliver større og mere komplekse, hvilket blandt andet kan skabe problemer i logistikken. Mange bruger ikke de nødvendige omkostninger på at forebygge spildtid, og ender derfor med at bruge for mange udgifter og ressourcer på ting, som kunne være forebygget ved professionel planlægning og styring af logistikken. Det skriver udlejningsvirksomheden Cramo A/S i en pressemeddelelse.

- Vi har nu taget konsekvensen af dette, og stiller vores projektafdeling ganske gratis til rådighed, ved at tilbyde gennemgående proaktiv planlægning og rådgivning af byggeprojekter fra start til slut af hele byggeprocessen. Vi sørger for byggelogistikken og proaktiv projektovervågning, så bygherren/entreprenøren kan være sikker på byggeriet forløber så effektivt som muligt, siger salgschef Allan Schneider fra Cramo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektovervågning

For at et byggeprojekt forløber så effektivt som muligt, er det ifølge Cramo nødvendigt at overvåge projektet, så man undgår unødvendige og uforudsete udgifter. Men ofte overses essentielle dele af projektet, og bygherren kan for eksempel pludselig stå i flere dage og mangle en maskine, for at komme videre i projektet.

- Med Cramo A/S projektafdeling som gratis rådgiver, sørger vi for at tage kontakt til rette person, før en maskine skal bruges, og hvornår den forventes færdig. Vi overvåger alle dele af projektet og sørger for, alt går som det skal, så bygherren/entreprenøren undgår unødvendige omkostninger, siger projektrådgiver Michael Pedersen fra Cramo.

Projektstyring

Cramo fortæller, at en stor del af hemmeligheden ved at få økonomisk succes i et byggeprojekt handler om at minimere og effektivisere omkostningerne. Dette gøres blandt andet ved at have styr på byggeprojektets omkostninger gennem hele byggefasen, og jo flere faste omkostninger man kan gøre variable, des større er muligheden for at få økonomisk succes - til glæde for såvel bygherrer og entreprenører.

Når kunder for eksempel lejer materiel betyder det, de undgår at bekymre sig om indkøbspris, reparationer og fejl på maskinen, og kan fokusere på selve byggeriet.

- Qua vores effektive projektstyring sørger vi for, at entreprenøren får garanteret levering af materiel på pladsen og rådgiver entreprenøren om hvilke maskiner, der passer bedst til det arbejde, der skal udføres. Kort sagt sørger entreprenøren for byggeriet, og vi sørger for resten, så byggeprojektet kan forløbe så glat som muligt, tilføjer projektrådgiver Michael Pedersen.