Abonnementsartikel

En L 566 XPower blev Liebherrs gummihjulslæsser nummer 50.000, der er leveret fra producenten.

50.000 læssemaskiner. Det er et tal, der er til at forstå. Derfor blev der da også skruet op for festlighederne, da Liebherr-fabrikken i Bischofshofen i det nordlige Østrig afleverede en flunkende ny L 566 XPower gummiged til en af Liebherrs mange, meget trofaste kunder. Liebherr-gummiged nummer 50.000 blev leveret til Geiger-koncernen, og der var topchef Pius Geiger, som sammen med CEO Gernot Beer der selv modtog maskinen. Det fortæller den danske Liebherr-importør JMM-Group i en pressemeddelelse.

I dagens anledning havde folkene i Liebherrs malerafdeling været på specialopgave. Ged nummer 50.000 blev nemlig speciallakeret i Geiger-koncernens lysegrønne farve i kombination med masser af gylden lak.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den første Liebherr-læssemaskine blev konstrueret og sendt ud af fabrikshallen i Kirchdorf i 1954. Siden har maskingiganten kontinuerligt bygget på med ny udvikling. Jubilæums-læsseren med modelbetegnelsen L 566 XPower markerer seneste skud på stammen af teknologiske landvindinger. XPower-serien af gummihjulslæssere er udstyret med Liebherrs nye drivlinje med en kombination af hydraulisk og mekanisk gearkasse.

Et godt symbol

- Det passer fint, at det blev en XPower-maskine, der kom til at markere det imponerende jubilæum. Netop XPower-systemet er et godt symbol på, hvad Liebherr står for i en evig udvikling af nye muligheder. For fabrikken og dens konstruktører handler det til stadighed om at levere maskiner, der er helt i front af udviklingen, og som altid kan mere end forgængerne, siger salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen hos JMM-Group.

- I de nye XPower-maskiner har Liebherr øget effektiviteten med ikke mindre end 30 procent i forhold til konventionelle gummihjulslæssere. Maskinerne tilpasser sig konstant opgaverne, og dermed opnår maskinejeren den bedste drift med optimal ydeevne og lavt brændstofforbrug. Det er egenskaber, som fabrikken har optimeret på nu gennem 50.000 maskiner, siger Leif Rudebeck Petersen.

Den farvemæssigt markante jubilæumsmaskine skal køre i Geiger-koncernens stenbrud i Wertach im Algäu i Sydtyskland. Her skal gummigeden flytte rundt på de tunge materialer og også læsse lastbiler og dumpere.