Abonnementsartikel

VVS-producenten byder på gode nyheder til installatører med forkærlighed for muffesystemer og ro i rørene.

Hvis man gerne vil sætte gang i en god diskussion blandt installatører, skal man bare spørge, om afløbsrør skal samles med svejsning eller muffer. Men til dem, der foretrækker at arbejde med muffer, har Geberit lanceret Silent Pro, som er et lyddæmpende muffesystem.

- Da Silent Pro er et muffesystem, er det hurtigere og nemmere at montere, end hvis rørene skal svejses sammen. Det nye system har samme lydreducerende egenskaber som Silent-db20, og faktisk har begge systemer det lavest mulige lydniveau, man overhovedet kan opnå i afløbsrør, siger Geberits produktionschef Nils Overgaard i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oplagt til hoteller og sygehuse

Et rørsystem skal ikke kun tilgodese en bygnings beboeres behov for ro og privatliv. Det skal også tilgodese installatørens behov i installationsfasen.

Produktionschef Nils overgaard

Geberit

Silent Pro er udviklet til etagebyggerier, så beboerne slipper for lyden af naboens toiletbesøg. På den måde kan installatører tilbyde kunderne optimale og fremtidssikrede løsninger i byggeriet.

Men den støjreducerende effekt gør også Silent Pro oplagt til sygehuse, hoteller, kontorbyggerier og skoler, hvor brugere, gæster eller patienter færdes tæt.

Geberit løftede sløret for det nye system for første gang på VVS 17-messen i Odense i april.

- Vi har glædet os til at introducere Silent Pro for markedet, da vi ved, at installatørerne har savnet et system med lige præcis de egenskaber og funktioner. Derfor var vi rigtig glade for at opleve den store interesse på VVS-messen, forklarer Nils Overgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden Silent Pros særlige lyddæmpende egenskaber, som blandt andet skyldes fremstillingen i mineralforstærket plast, byder systemet også på optimal afløbshydraulik. Det skyldes Geberits unikke swept entry grenrør, der sikrer, at Silent Pro kan håndtere højere belastning end systemer med konventionelle fittings. Afløbsrørene er selvfølgelig testet på Geberits laboratorium inden for byggeteknologi og akustik i Schweiz.

Designet til installatørens behov

Rør og fittings er udviklet, så de er nemme at montere, hvilket blandt andet kommer til udtryk i detaljer som særlige indrykninger ved 30 graders vinkler, der letter justering af beslagene. Desuden er rørene designet til at sikre et godt greb, og det giver en sikker installation selv på vanskeligt tilgængelige steder.

Sidst men ikke mindst medfører kombinationen af plastrør og tætning med brandmanchetter, at der ikke kan overføres brand mellem to brandceller i systemet, hvilket igen øger systemets sikkerhed.

- Et rørsystem skal ikke kun tilgodese en bygnings beboeres behov for ro og privatliv. Det skal også tilgodese installatørens behov i installationsfasen. Hvis installatøren ikke finder systemet nemt at arbejde med, er den lyddæmpende effekt i og for sig underordnet, og derfor er hver en detalje i Silent Pro gennemtænkt for at matche markedets høje krav til nem og sikker installation, siger Nils Overgaard.