Abonnementsartikel

Maskinfører hos Lonico, Thomas Jørgensen, er godt tilfreds med den nye Hitachi ZX225USLC-6 gravemaskine.

Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når det handler om gravemaskiner. Samtidig skal tingene passe til hinanden, og ikke mindst skal betjeningen være problemfri. Alt det synes Thomas Jørgensen er gået i opfyldelse med den nye Hitachi ZX225USLC-6, han lige har fået.

- Især hydraulikken er god. Den kører meget roligt, og er derfor behagelig at arbejde med. Det er vigtigt, når vi retter af til pladser, og når vi graver ud til kloak, hvor der skal rettes af til rørene. Her er maskinen nem at køre. Den har kræfter nok, og den har faktisk kørt ekstra godt siden det første eftersyn, hvor der blev justeret nogle få ting. Altalen lød på, at jeg skulle køre 50 timer med maskinen og så fortælle, hvad jeg mente. Det gjorde jeg, og så kom de fra HPE Entreprenørmaskiner og fiksede det ønskede, siger Thomas Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lille bagende er en fordel

I arbejdet med kloakering har det vist sig, at maskinen fungerer fint med multi-bommen, og dens korte bagende kræver samtidig kun lidt plads. Fordi der er et ekstra knæk på bommen, kan Thomas Jørgensen mindske gravemaskinens drejeradius, ved at køre armen tættere på huset. Derved bliver den godt nok lidt højere, men det betyder intet, når han skal rundt mellem bygningerne.

- Det er bare optimalt, og jeg var lidt skeptisk i starten, men nu er jeg nu blevet rigtig glad for det. Maskinen er kompakt, og hvis jeg kører ude langs en vejkant, skal jeg ikke spekulere på, om bagenden vil rage ud over vejbanen. Jeg var også lidt bekymret for om maskinen, i kraft af den er så kort, var stabil¨nok, men den bekymring er helt gjort til skamme, lyder det fra Thomas Jørgensen.

I Eco det meste af tiden

- Jeg har tiltrotator på, så armen bliver lidt længere, og vægten flyttes lidt længere ud. Men det mærker jeg ikke i praksis. Maskinen har vist sig at have kræfterne, og derfor kan jeg køre i Eco det meste af tiden. Kun ved tung jord som ler og lignende, må jeg koble Power funktionen til, beretter Thomas Jørgensen.

Selv lægger Thomas Jørgensen stor vægt på graden af komfort inde i selve kabinen. Selv fremhæver han sædet, kliamanlægget og det håndfrie telefonsystem. Der er eftermonteret en Leica GPS, og det giver ham en mulighed for en helt præcis styring både til at grave og rette af efter.