Abonnementsartikel

Laski har udviklet en mere kraftfuld kædegraver end tidligere set.

SKS Maskiner har en helt ny maskine i form af den nye Laski TR120H-kædegraver, der er noget større end deres TR50 og TR60-maskiner. Kædegraveren kan nå ned i 120 centimeters dybde og med en bredde på 20 centimeter. En 35 hestekræfters Kohler-motor er at finde i maskinen modsat TR60, hvor det er en 13 hestekræfters motor, der er i.

- Maskinen har aldrig været i Danmark før Agromek. Kapaciteten og størrelsen er helt klart det nye. Det er sådan med kædegravere, at hver gang man går ti centimeter længere ned i jorden, er det dobbelt så belastende at grave. Den stærkere motor og kæde gør det nemmere at komme langt ned, siger Søren Knudsen, der ejer SKS Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen har et bæltesystem, hvilket er nyt for Laski. Både deres manuelle og selvkørende maskiner har været kendt for at have hjul.

Kan komme ind overalt

Maskinen kan blandt andet bruges til at grave så langt ned, at man undgår frost, og så har den en helt anden størrelse end en minigraver. Den er maksimalt 3,4 meter lang og 90 centimeter bred.

- Det kræver virkelig kræfter, når man kommer længere ned. Der har været stor efterspørgsel fra dem, der graver fiberkabler ned. De har behov for at komme langt ned under frosten, og der er nogle steder, hvor de ikke kan komme til med en minigraver. Den her kan smutte igennem tætte områder uden at lave for meget ravage, siger Søren Knudsen.

Det er den dyreste Laski-maskine i SKS Maskiners sortiment. Ejeren tror dog ikke, at det vil betyde mindre salg i forhold til de mindre maskiner.

- Prisen er noget højere, men det handler også om, at der er noget mere gods i den her. Men det professionelle marked vil bare gerne have det, der rykker. Og så koster den stadig langt mindre end en minigraver, siger Søren Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye maskine har indtil nu kun været vist i Tjekkiet, og den er kun blevet solgt i Østeuropa.