Abonnementsartikel

En afsluttende TV-inspektion af afvandingsledninger under den nye Egnsplanvej har afsløret flere fejl og mangler - blandt andet defekte drænrør.

Af Thøger Raun

Aalborg Kommune udsætter nu indvielsen af den godt seks kilometer lange Egnsplanvej, der forbinder Hadsund Landevej i øst med motorvej E45 i vest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- I forbindelse med, at entreprenøren har anmodet om aflevering af anlægget til Aalborg Kommune, har vi bedt om en afsluttende TV-inspektion af afvandingssystemerne under vejkassen. Her har vi nu modtaget en rapport, der desværre afslører alvorlige fejl og mangler, som skal udbedres, inden vi kan overtage vejen, forklarer rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen.

Entreprenør

Det er dog ikke første TV-inspektion, påpeger entreprenøren, som regner med at gå i clinch med Aalborg Kommune over kritikpunkterne.

Flemming Hammershøj, der er projektchef hos M. J. Eriksson, er nemlig ikke enig i kommunens udlægning af sagen.

- Jeg må sige, at jeg var lidt overrasket, da jeg læste pressemeddelelsen. Da vi udførte TV-inspektion i 2017, var der ikke noget i vejen, og jeg kan sige, at vi regner med at tilbagevise en del af påstandene i kommunens observationsliste, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udgiften til udbedring af fejlene påhviler entreprenøren ind til andet er bestemt, og Aalborgs stadsingeniør forventer ikke ekstraudgifter til kommunen i denne sammenhæng. Men det må tiden vise, understreger Flemming Hammershøj.

- Kommunens observationsliste indeholder kritik af, at der er vand i rørlagte vandløb. Det er naturligt eftersom vejen er taget i brug, og det er ikke en del af projektet, at man skal garantere, det står tørt til indvielsen, siger projektchefen.

Intet slidlag før sommer

M. J. Eriksson, der er totalentreprenør på vejprojektet, er efter konstateringen af fejl og mangler blevet bedt om at fremlægge en plan for udbedring af fejlene, men det ligger allerede nu fast, at der ikke kan komme slidlag på vejen inden sommerferien.

Hvad beløbet bliver, ønsker hverken kommunen eller M. J. Eriksson at spå om.

- Der er nogle brud på enkelte af rørerne - det viser seneste inspektion. Og er det vores fejl, udbedrer vi selvfølgelig. Men der er samtidig skader opstået efter, at vejen er taget i brug og det må blive en del af en forhandling, siger Flemming Hammershøj.