Abonnementsartikel

Første eksemplar af Cats 330 gravemaskine leveret til MT Højgaard og maskinfører Stig Pedersen.

Det nye medlem af maskinfamilien hos MT Høgaard er Cats 330 gravemaskine - Cats næste generation af gravemaskiner i 30 tons klassen.

Den bliver den første af sin slags i Danmark. MT Højgaards maskinfører Stig Pedersen får nemlig fornøjelsen at blive den første til køre med den nye maskine i Danmark. Vi fanger ham ved overdragelsen af maskinen på Pon Equipments adresse i Brøndby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har kørt som maskinfører hos MT Højgaard i 23 år og der hvor maskinerne virkelig har udviklet sig, er på komfort og sikkerhed, siger Stig Pedersen.

Han siger samtidigt farvel til sin gamle Cat 329 med cirka 8700 timer på bagen.

Den nye maskine er forsynet med en række nye hjælpefunktioner og udstyr, der ifølge leverandøren vil gøre hans hverdag endnu nemmere, effektiv, sikker og komfortabel.

- Selvfølgelig er maskinen noget mere brændstofeffektiv end forgængeren. Det kendetegner alle de nye næste generation gravemaskiner fra Cat. Men det som man måske glemmer lidt i farten er, at maskinerne har udviklet sig markant i forhold til hjælpefunktioner, serviceforhold og sikkerhed. Fx kan stort set alt daglig vedligeholdes klares fra jorden, så du ikke skal op og kravle på maskinen, siger key account manager Birger Hjelm, Pon Equipment.

Mindre stress med godt udsyn

Maskinen er spækket med hjælpemidler og udstyr, der gør maskinførerens hverdag mere effektiv og komfortabel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder meget for min arbejdsdag, at jeg har kameraer hele vejen rundt. At jeg har et godt udsyn og nogle gode hjælpefunktioner. Det giver mig en mere rolig og aflappet arbejdsdag, fordi jeg ikke hele tiden skal stresse over, om jeg overser mennesker og andet materiel på pladsen, hvor jeg kører, siger Stig Pedersen.

- Maskinen har intelligent teknologi i form af fx svingstop og højdestop - det vi kalder E-fence - og som netop gør, at Stigs daglige arbejde i maskinen bliver noget mindre stressende og belastende. Han vil også opleve, at maskinen er væsenligt mere støjsvag, siger Birger Hjelm.