Abonnementsartikel

Selvom fænomenet tiltrotator har eksisteret i over 30 år, mangler mere end 97 procent af verdens gravemaskiner stadig en tiltrotator.

I lang tid har tiltrotatoren været relativt ukendt ude i verden. Men ikke mindst Engcons arbejde med at udbrede kendskabet ser ud til at bære frugt.

- Fra at gravemaskinen tidligere bare gravede et hul, har nyt tilbehør udviklet gravemaskinen til et multiredskab, der kan grave, løfte, pakke, feje og så videre. De fleste entreprenører vil kunne påtage sig flere job og løse dem hurtigere og smartere for at øge omsætningen. Vi mener, at tiltrotatoren er nøglen til det, siger Krister Blomgren, administrerende direktør for Engcon Group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Change the world of digging"

Engcon har arbejdet med mottoet "Change the world of digging" i lang tid og besluttede i 2020 også at bruge det som sin vision.

- Det er præcis det, vi vil gøre i det lange løb. Hvis vi kan få flere gravemaskiner udstyret med en tiltrotator, bliver gravearbejdet mere effektivt, fleksibelt, miljøvenligt og mere sikkert. Vi forandrer simpelthen gravearbejdet rundt om i verden, siger Krister Blomgren.

Kun cirka tre procent af verdens gravemaskiner har i dag en tiltrotator, hvilket betyder, at der er et enormt udviklingspotentiale for at effektivisere branchen og gøre den mere miljøvenlig ved at bruge færre ressourcer i form af manpower, materialer, brændstof og tid.

- At investere i en tiltrotator er at investere i fremtiden, og vi mener kun, at det er et spørgsmål om tid, før det også finder vej til de store markeder. Man kan simpelthen ikke se bort fra fordelene ved en tiltrotator, afslutter Krister Blomgren.