Abonnementsartikel

For anden gang har Ejvind Laursen A/S købt en Komatsu til sig selv i jubilæumsgave.

Da Ejvind Laursen i 1989 kunne fejre deres 25 års jubilæum blev det gjort med købet af en Komatsu gravemaskine. Den tradition har firmaet valgt at holde i hævd, så da Ejvind Laursen A/S for nylig kunne fejre 50 års jubilæum, var de forbi Scantruck for at investere i en ny Komatsu 210.

- Begge gange har vi købt en Komatsu 210. Denne gang hedder den så PC210LC-10. Jeg husker ikke, hvad den hed for 25 år siden. Men vi var nu godt tilfredse med den. Komatsu er ligesom blevet vores hofmærke. I øjeblikket har vi 17 Komatsu-maskiner af forskellige typer. Både gravemaskiner, gummigeder, dozere, dumpere og også en rendegraver. Kort tid forud for jubilæet og den nye gravemaskine, købte vi da i øvrigt også en ny 24 tons Komatsu WA470-6 gummihjulslæsser, fortæller Kent Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundlæggeren kører dozer

Manden bag firmanavnet Ejvind Laursen A/S har rundet de 77 år, men er still going strong. Ejvind Laursen har ganske vist sat tempoet lidt ned med årene, men han kommer stadig daglig i firmaet på Østre Ringgade i Hedensted. Og han kører stadig både lastbil og dozer, når der er behov for en ekstra chauffør eller maskinfører.

Ejvind Laursen A/S ejes i dag af grundlæggeren Ejvind Laursen og sønnerne Kent og Flemming Laursen.

Også i Nuuk

Netop nu er entreprenørvirksomheden involveret i Danmarks største hospitalsbyggeri, Aarhus Universitetshospital med 223.000 kvadratmeter nybyggeri, som skal integreres med 157.000 eksisterende kvadratmeter hospital i Skejby. Her tager folk og maskiner fra Ejvind Laursen A/S sig af en del af det kolossale jordarbejde.

Det er lidt uvant for firmaet at være helt oppe i det nordlige Aarhus.

- Normalt opererer vi i en radius af et halvt hundrede kilometer fra Hedensted - bortset fra Nuuk, fortæller direktør Kent Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hedensted-firmaet har to gange været i Grønland for at lave belægninger med chaussésten. Første gang var i 2011, da to mand pakkede værktøjstasken og rykkede 3.400 kilometer mod nordvest i fugleflugtslinje for at lægge 140 kvadratmeter chaussésten. Anden gang var i fjor, da tre mand fra Ejvind Laursen A/S på to og en halv uge lagde 750 kvadratmeter chaussésten i den grønlandske hovedby.