Abonnementsartikel

Michael Laurberg Entreprenør- og Maskinudlejning fik leveret en ny Cat 323E i fredags. Mandag morgen var maskinen allerede i fuld sving.

På en grund i Billund er en gul Cat 323E gravemaskine i øjeblikket i fuld gang med at grave ud til en hal på 6.000 kvadratmeter. Fredag var maskinen funklende ren og netop leveret til Michael Laurberg Entreprenør- og Maskinudlejning, men allerede mandag morgen var maskinen sat i arbejde.

- Jeg har jo ikke købt den for, at den skulle stå stille, lyder det med et grin fra Michael Laurberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Michael Laurbergs nye Cat 323E er med 2D-maskinstyring og Cat Grade Control. Inden maskinen kunne tages i brug skulle den blot udstyres med noget reklame, og derfor var det nødvendigt med et hurtigt smut forbi værkstedet i weekenden, så maskinen kunne komme i brug mandag morgen.

Maskinstyring

Maskinen kommer primært til at arbejde med jordarbejde og etablering af sandpuder, når der skal udgraves nye haller. Men ellers også til udlejning, som er en del af Michael Laurbergs forretning. I tiden som selvstændig - indtil videre cirka 11 år - har Michael Laurberg kunnet konstatere, at det er blevet mere og mere vigtigt med effektive og produktive maskiner.

- Det er også derfor, at jeg har købt den med maskinstyring. Og noget andet er, at det efterhånden også er et krav, hvis du skal leje maskinen ud, eller hvis du skal køre på vejprojekter, siger Michael Laurberg.

Serviceaftale

Michael Laurberg har også købt gravemaskinen med en Level 4 EMSolutions serviceaftale for at optimere brugen af maskinen. Serviceaftalen indeholder for eksempel olieanalyser og sikkerhedseftersyn, ligesom han løbende kan følge med i brændstofforbrug, tomgangstider og fejlkoder via VisionLink og de månedlige maskinrapporter, som han får tilsendt på mail.