Abonnementsartikel

Der er dømt debut til det nyeste medlem af Liebherrs dozer-dynasti.

Motorkraft, brændstoføkonomi og manøvredygtighed. Det er de tre kodeord, der har været fokus på i udviklingen af den nye Liebherr-dozer, som præsenteres på E&H'15.

Den danske importør JMM Group oplyser således i en pressemeddelelse, at Liebherr kombinerer masser af hestekræfter med hydrostatisk drift og opnår både voldsomme kræfter bag dozerbladet, bedre økonomi i brændstoftanken og samtidig optimale muligheder for maskinføreren for at manøvrere den solide maskine rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forhold til den nye dozer PR 736 Litronic, venter salgschef Leif Rudebeck Petersen fra JMM-Group, at dozeren vil påkalde sig behørig opmærksomhed.

Veje og grusgrave

- Maskinens kampvægt ligger mellem 20 og 25 tons, afhængig af, hvordan man vælger at udstyre den. Der er mulighed for at vælge mellem forskellige størrelser dozerblade fra 4,63 til 5,56 kubikmeter. Der er ingen tvivl om, at PR 736 vil appellere til mange aktører inden for vejbygning, men også i grusgrave har den stort potentiale. Det er virkelig en maskine, der kan flytte store mængder effektivt, siger Leif Rudebeck Petersen.

Lige som de øvrige dozere i Liebherr-programmet er PR 736 naturligvis baseret på hydrostatisk drift, som giver mulighed for at manøvrere fuldt ud med begge bælter og uden at skifte gear. De godt 20 tons formår problemfrit at dreje rundt i så små cirkler, at der reelt er talt om, at den vender på en femøre.