Abonnementsartikel

BKT har opnået en kapacitet på 150 ton dæk pr. dag på en fabrik i den indiske ørken.

I Bhuj ørkenen i staten Gujarat i Indien, cirka 100 kilometer fra den pakistanske grænse og 60 kilometer fra havnen i Mundra ved Det Arabiske Hav, ligger en fabrik tilhørende dækproducenten BKT.

Der er investeret 500 millioner dollars i fabrikken sammen med en mindre by, hvor arbejdere på fabrikken kan bo med deres familier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første spadestik blev taget i januar 2011, og det første dæk rullede ud af fabrikken i marts 2012. På nuværende tidspunkt ligger den daglige produktion på 150 ton pr. dag, hvilket kun er 50 procent af den endelige kapacitet, som fabrikken forventer at nå inden udgangen af 2016.

Indtil videre produceres der primært dæk til gaffeltruck og dæk til dumpere, men der vil også følge produktion af blandt andet traktordæk.

På testbanen, som hører til den nye fabrik, afprøves samtlige dæk til både landbrug, entreprenør og indrustri, hvor egenskaber afprøves på virkelige maskiner, og sammen med testbanen er der også anlagt et nyt test- og udviklingscenter.

By til de ansatte

Hele området fylder seks hektar, og foruden den nye fabrik er der anlagt en mindre by med 406 lejligheder med både indkøbscenter, grønt område, idrætscenter, lægehus og brandstation.

For at få byen til at fungere optimalt er der trukket otte kilometer vandledninger til drikkevand og 13 kilometer el-ledninger er gravet ned. Da byen er placeret midt i ørkenen, har den også eget kraftværk og store opsamlingsdepoter til drikkevand.